15 miljoen subsidie voor verwijderen asbestdaken

15 miljoen subsidie voor verwijderen asbestdaken

Particulieren, bedrijven, organisaties en overheden kunnen subsidie aanvragen voor het verwijderen van asbestdaken. Tot 1 januari 2020 is er gebruik te maken van de regeling. Dit jaar is er €15 miljoen subsidie beschikbaar.

Verboden

Asbestdaken zijn vanaf 1 januari 2024 verboden. Voor 2024 moeten eigenaren van asbestdaken het dak laten verwijderen. Asbestdaken verweren in de buitenlucht. Hierdoor komen er asbestvezels vrij. Dit is ongezond voor de leefomgeving. Met de regeling stimuleert het ministerie van Infrastructuur en Milieu het verwijderen van de daken.

Bedrag en voorwaarden

De subsidie bedraagt €4,50 per vierkante meter verwijderd asbest dak. Het maximum per adres is €25.000. Voorwaarde voor de subsidie is dat de oppervlakte van het dak meer dan 35 m2 bedraagt. Bij minder dan 35 m2 is er onder de huidige regeling geen subsidie mogelijk. Het dakbeschot valt buiten de regeling.
Een aanvraag kan ingediend worden tot 31 december 2019 17.00 uur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De subsidieregeling loopt tot en met 31 december 2019.

Aanvraag en info

Aanvragen kan via. Meer algemene informatie over de regeling hier.

Advertisment ad adsense adlogger