Duurzame Dakenjacht gestart in Loosduinen

Met het openen van een zonnepanelendak in Loosduinen is de Duurzame Dakenjacht van Den Haag officieel van start.

Wethouder Liesbeth van Tongeren opende het zonnepanelendak van een bedrijvenpand met ruim 3200 panelen. Die geven voldoende stroom voor zo’n 270 huishoudens per jaar. Met de opening trapt Van Tongeren de Haagse Duurzame Dakenjacht af.

De gemeente Den Haag helpt zodat op elk dak zon of groen kan komen. De gemeente wil inzetten op daken die bijdragen aan het opwekken van energie, tegengaan van hittestress of het verwerken van regenwater.

Van Tongeren: “Als ik onze daken blauw zie schitteren word ik blij. Bewoners zijn trots op hun groene daken. Je helpt het milieu, je zorgt voor schone energie en je geld levert op je dak meer op dan bij de bank.”

Klimaatadaptatie

De gemeente Den Haag zet vol in op het gebruiken van de daken in de stad voor de overstap naar schone energie en de verkoeling van de stad. Door zonnepanelen op daken kan er energie worden opgewekt, door groene beplanting op daken wordt de lucht schoner en kan regenwater worden afgevoerd.

Door daken wit te maken weerkaatst de warmte van de zon beter, wat de warmte in de stad tegen gaat. De gemeente Den Haag geeft hierbij zelf het goede voorbeeld door zonnepanelen op daken van gemeentepanden te plaatsen.

De gemeente ondersteunt projecten financieel met subsidie of hulp bij het aanvragen van subsidie bij het Rijk of de provincie. Dat geldt voor initiatieven van bewoners, bedrijven, sportclubs en bijvoorbeeld daken boven parkeerterreinen.

Meer over Klimaatadaptatie in de Stad is te lezen in de nieuwe editie van Bouw en Uitvoering

Advertisment ad adsense adlogger