Nieuwe glasplaten op station Almere

De vervanging is gestart van een groot aantal glasplaten in de noordwestelijke perronkap van station Almere Centrum. Tijdens de hevige storm op 18 januari zijn ruim 50 glasplaten losgekomen uit de kapconstructie. In verband met de veiligheid worden de glasplaten nu vervangen door een constructie met doek.

Er komt een tijdelijke constructie en intussen wordt nagedacht over een definitief ontwerp

2600 glasplaten van draadglas

De afgelopen tijd is in toenemende mate gebleken dat de kap in Almere kwetsbaar is bij de hoge windsnelheden waaraan zij wordt blootgesteld. Daarom bewaken we de conditie van de kap continu en wordt er tegelijk hard gewerkt aan een solide en toekomstbestendige oplossing.

Tijdens en na de storm van 18 januari jongstleden is een groot aantal glaspanelen uit de noordwestwand van de kap geblazen. In de afgelopen weken heeft Prorail intensief overleg gevoerd met de gemeente en besloten om per direct alle glasplaten in dit deel van de kap zo snel mogelijk te vervangen. Er komt een tijdelijke constructie en intussen wordt nagedacht over een definitief ontwerp.

De werkzaamheden aan de kapconstructie zullen ongeveer twee maanden in beslag nemen. Een deel van station Almere is afgezet in verband met de werkzaamheden.

Advertisment ad adsense adlogger