Rooftop Festival in Amsterdam

Rooftop Festival

ROEF organiseert op vrijdag 7 juni en zaterdag 8 juni het rooftop festival op veertien van de mooiste daken in Amsterdam Centrum, Oost en Noord.

ROEF toont de (toekomstige) mogelijkheden van het Amsterdamse daklandschap

Op beide avonden zorgt ROEF, samen met onder andere Vondel Disco, Duke of Tokyo, Juicy, Over het IJ Festival, ODAM en Pop-Up City, voor echte ‘take-overs’ op én onder indrukwekkende daken.

Compacte stad

ROEF toont de (toekomstige) mogelijkheden van het Amsterdamse daklandschap. In Amsterdam is 11 km² ‘braakliggend terrein’ geschikt voor groene daken, zo berekende Rijksuniversiteit Groningen voor Green Deal Groene Daken. In de compacte stad is het essentieel de ruimte op het dak te benutten: ruimte voor bewoners, voor stadsparken, moestuinen én energieopwekking.

Groene daken zijn regenwaterbuffers, fijnstoffilters en plekken voor biodiversiteit. Het leidt tot gezondere lucht en gezondere mensen. Afgelopen april is zelfs een nieuw soort insect ontdekt op een dak in de stad.

ROEF heeft daarom onlangs samen met Urgenda, Rooftop Revolution en de Rijksuniversiteit Groningen en vijftien organisaties maatregel 10 van het CO₂-reductieplan aan het ministerie van BZK aangeboden. Doel van de maatregel is het halen van 25% CO₂-reductie in 2020, waarmee de overheid aan het Urgenda vonnis kan voldoen.

Amsterdam’s finest

Voor het vierde jaar op rij neemt ROEF festivalbezoekers mee naar boven: naar bijzondere daken op korte fiets/loopafstand van elkaar. Bekijk het avondprogramma per festivaldag op www.roefamsterdam.nl/roef-programma.

Verdieping op zaterdag

Zaterdag is het dagprogramma ROEF De Verdieping: gratis toegankelijk voor iedereen met een ROEF dag/weekendticket. Er zijn twaalf Rooftop Talks op bijzondere daken, zoals het dak van De Bijenkorf, de moestuin van sterrenrestaurant Vermeer of de daktuinen en wijngaard van Bret. De Dakdokters, Studio Valkenier, Rooftop Revolution, The Pollinators en meer dakpioniers zijn aan het woord.

Daarna: door naar Hotel Casa, waar ROEF en Pop-Up City internationale trends rondom het stedelijk daklandschap presenteren.

ROEF organiseert het Rooftop Festival niet als doel, maar als middel. Het hoogste festival van Amsterdam laat zien dat er – vlak boven ons hoofd – onbenutte ruimte is met enorm veel duurzame kansen.

Tickets zijn te koop via www.roefamsterdam.nl/tickets (gratis met Stadspas).

Advertisment ad adsense adlogger