Rotterdamse Dakenboek

Rotterdamse Dakenboek

De mooiste voorbeelden van Rotterdamse daken in een inspiratie- en voorbeeldboek voor iedereen die meer uit zijn dak wil halen. Voor Het Rotterdamse Dakenboek interviewde Esther zo’n vijftig dakenexperts en dakeigenaren op locatie.

Nieuw gebruik van dak en stad: het Rotterdamse Dakenboek

Koploper

Kijk jij ook uit op zo’n inspiratieloos zwart dak? Esther Wienese wil daar verandering in brengen en iedereen inspireren iets met zijn dak te doen. Rotterdam is al goed op weg en is wereldwijd koploper in het benutten van daken voor regenwateropvang. Het plan van de gemeente Rotterdam om in 2030 1km2 aan multifuntionele daken te ontwikkelen in de binnenstad, is in september 2017 genomineerd voor een C40-award in de categorie Cities4tomorrow.

Visionairs

Het Rotterdamse Dakenboek is een informatief en inspirerend boek over wat er allemaal al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam en wat de ambities in de stad zijn. In het boek komen visionairs vanuit verschillende specialismen en aandachtsgebieden aan het woord over de rol van het dak in de toekomstige stad.
Met ruim 30 voorbeelddaken laat het boek zien hoe Rotterdam nu al daken gebruikt voor wonen, werken en recreëren, opvang van regenwater, natuur en energie. Ook geeft het boek een doorkijkje naar toekomstige stadsontwikkelingen.

Actie

Toch zijn er nu nog veel daken onbenut. Kijk jij uit op een onbenut, zwart dak of juist of een dak dat de stad een stukje mooier maakt? En wil jij kans maken op een gratis exemplaar van Het Rotterdamse Dakenboek? Maak dan een foto van jou en jouw dak of een dak waar jij op uit kijkt en email: janine@nai010.com
De actie loopt tot en met woensdag 22 november.

Over de auteur

Esther Wienese (1965) is schrijver en gids in Rotterdam. Sinds 2006 vraagt, schrijft, vertelt en verbindt zij in de stad die zij in haar hart heeft gesloten. Haar specialisatie is verhalen schrijven op basis van interviews. Door (door) te vragen maakt zij abstracte onderwerpen concreet, toegankelijk en menselijk. Als gids vertelt zij verhalen in en over de stad.

Bestellen?

De Boeklancering is tijdens het Binnenstadsymposium 21 november 2017 en het boek is hier te bestellen of met ISBN 978-94-6208-418-6.

Foto’s: Marieke Odekerken, Chris Bonis en Ossip van Duivenbode.

Rotterdamse Dakenboek

Advertisment ad adsense adlogger