Boek over Eenvoudig duurzaam bouwen

Boek - Eenvoudig duurzaam bouwen

Twee ondernemers uit Gelderland voegden in het afgelopen jaar hun expertises samen. Van zijn kant kwam de expertise over energie en duurzaam bouwen. Zij smeedde het geheel tot een overzichtelijk, to-the-point en vlot leesbaar boek met als titel Eenvoudig duurzaam bouwen.

Architecten, aannemers en installatieadviseurs ontkennen soms dat een warmtepomp niet nodig is

Het boek Eenvoudig duurzaam bouwen is geschreven voor de leek die een kavel heeft bemachtigd en daar graag een energieneutraal en duurzaam huis op wil (laten) bouwen. In het boek staan de belangrijkste duurzame keuzes logisch op een rijtje met voor- en nadelen. Hierdoor wordt keuzes maken eenvoudiger bij de start van het bouwproces.

Gasloos bouwen

De insteek van dit boek is dat door verstandige duurzame keuzes te maken een warmtepomp niet nodig is. Dit wordt door architecten, aannemers en installatieadviseurs soms ontkend. In dit boek geeft Ing. Theo Smidt antwoord op veel vragen over energieneutraal bouwen en legt hij uit waarom een warmtepomp meestal niet nodig is.

Een praktisch handboek voor mensen die gasloos gaan bouwen en die op zoek zijn naar basiskennis over duurzaam bouwen. Theo Smidt: “Er zijn intussen ruim vijfhonderd boeken verkocht. Tien procent van de lezers neemt contact op voor verdiepende vragen of het uitrekenen van de energiebalansberekening. Dat is voor mij een teken dat mijn bouwconcept aanslaat.”

Bouwconcept

Het bouwconcept bestaat uit zes duurzame keuzes:
– Kies (bij voorkeur) voor houtskeletbouw
– Isoleer maximaal
– Leg het hele dak vol met zonnepanelen (wek je eigen energie op)
– Verwarm elektrisch
– Bouw dampopen en ventileer goed
– Houd het simpel, kies voor low tech.

Nationale Duurzame Huizenroute

Smidt en Van de Brake doen mee aan de jaarlijkse Nationale Duurzame Huizenroute die dit jaar op 30 oktober en 6 november plaatsvindt.

Boekgegevens

Eenvoudig duurzaam bouwen. Bouw je energieneutrale droomhuis zonder warmtepomp. (Softcover, 135 pag.), 2e druk 19 maart 2021
Auteurs: Ing. Theo Smidt en Atty van de Brake
ISBN nummer: 978-94-6402-659-7
Prijs: € 21,95 (exclusief verzendkosten, inclusief 9% btw)

Advertisment ad adsense adlogger