De Loskade: Groningse circulaire pop-up wijk

Groningse circulaire pop-up wijk De Loskade

Afgelopen week heeft Van Wijnen de innovatieve pop-up wijk De Loskade geopend in Groningen. De Loskade, op het voormalige Suikerunieterrein, bestaat uit veertien circulaire en remontabele woningen, 32 studio’s en 40 tijdelijke bewoners.

De Loskade is de komende elf jaar een living lab voor experimenten met duurzame woonoplossingen

Tijdens de opening konden genodigden de experimentele woonwijk bekijken en gaf wethouder Van der Schaaf het officiële startsein voor de opening. De gasten, waaronder de huurders van De Loskade, medewerkers van Van Wijnen en samenwerkingspartners van De Loskade kregen een vijf minuten durende sprankelende animatie te zien.

Hierin werd de rijke historie van de locatie getoond en hoe deze circulaire wijk er een nieuwe dimensie aan toegevoegd. Door te kiezen voor een andere manier van bouwen werkt Van Wijnen aan oplossingen voor de grote uitdagingen waar de bouw voor staat.

Wethouder Roeland van der Schaaf: ”De Loskade past helemaal in de visie van de gemeente Groningen op toekomstbestendig bouwen en ik ben trots dat deze unieke circulaire wijk in Groningen staat.”

Realtime experimenteren

Van duurzame energieoplossingen met zonne- en windenergie, zoals solardakpannen, tot nieuwe gevelmaterialen zoals isolerende steenstrips. Op De Loskade wordt volop geëxperimenteerd met het bouwen van overmorgen. De tijdelijke bewoners wonen letterlijk in een living lab.

De wijk bestaat uit een compleet nieuwe lijn met circulaire woonproducten van Fijn Wonen, onderdeel van Van Wijnen. Deze woningen zijn volledig remontabel. Samen met de tijdelijke bewoners en partners bouwt Van Wijnen hier de komende elf jaar aan ruimte voor beter leven. Op deze manier leert het bedrijf wat goed werkt en wat niet.

Advertisment ad adsense adlogger