Klimaatneutrale Cityhubs voor vervoerder DHL

Klimaatneutrale Cityhubs voor vervoerder DHL

Met het slaan van een groene heipaal in Almere is DHL gestart met de bouw van 26 nieuwe CityHubs voor zijn fijnmazige Nederlandse netwerk van in totaal 140 lokale vestigingen.

De nieuwbouw van de Cityhubs vindt plaats volgens de hoogste duurzaamheidsnormen van BREEAM

De bouw en ingebruikname van deze hubs voor duurzame stedelijke distributie strekt zich uit over een periode tot einde 2023. Vanaf de DHL CityHub rijden bezorgers dagelijks circa negentig routes langs huishoudens, winkels en bedrijven. Dat gebeurt veelal met elektrische bestelauto’s en uiterlijk in 2025 zelfs helemaal uitstootvrij.

CityHubs

De 26 nieuw te bouwen CityHubs maken deel uit van een netwerk van 140 vestigingen. De CityHubs zijn gevestigd aan de rand van alle stedelijke gebieden, waarmee de ‘last mile’ op de meest efficiënte en duurzame manier kan worden uitgevoerd. Op een CityHub vertrekken gemiddeld negentig ritten per dag, waarvan zestig overdag en dertig in de avond, met korte routes met honderd tot tweehonderd adressen.

Korte routes stellen in staat snel te verduurzamen omdat ze met elektrische bestelauto’s, cargo-fietsen of andere kleine voertuigen uitgevoerd kunnen worden. Alle nieuwbouw – ook deze CityHub in Almere – vindt plaats volgens de hoogste duurzaamheidsnormen van BREEAM. De gebouwen zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen en er wordt gereden met een volledig elektrische vloot. Deze investering maakt deel uit van een uitgebreid programma van 350 miljoen euro.

Elektrische vloot

Recent breidde DHL zijn bezorgvloot uit met 500 auto’s waarmee het totale aantal elektrische bestelauto’s van DHL uitkomt op 1400; de grootste elektrische bezorgvloot van Nederland.

De 26 nieuw te bouwen CityHubs komen in de volgende plaatsen:
Almelo, Almere, Amsterdam, Amsterdam-Oost, Amsterdam-Zuid, Apeldoorn, Breda, Den Haag, Ede, Emmen, Geleen, Gouda/Waddinxveen, Groningen, Haarlem, Helmond, Hendrik Ido Ambacht, Hoofddorp, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaandam, en Zoetermeer.

Lees ook: Meetmetohdiek voor losmaakbaarheid online beschikbaar

Advertisment ad adsense adlogger