Meest duurzame multifunctionele gebouw ter wereld in Wageningen

Meest duurzame multifunctionele gebouw ter wereld in Wageningen

Dura Vermeer Bouw Hengelo heeft de sleutels overhandigd van het Global Foods Innovation Centre aan Unilever. Het nieuwe, state of the art faciliteit voor gezondere en duurzame voedingsinnovaties is het meest duurzame multifunctionele gebouw ter wereld en staat in Wageningen.

“Global Foods Innovation Centre van Unilever in Wageningen is het meest duurzame multifunctionele gebouw ter wereld”

Het Global Foods Innovation Centre van Unilever voldoet aan de hoogste BREEAM-norm en circulaire economie principes. Het gebouw heeft een licht atrium met zonnedak en een brede houten trap verbindt de kantoren en laboratoria van Unilever met de publieke begane grond. Onder het gehele pand is een verdiepte parkeergarage gesitueerd met 124 laadpalen voor elektrisch vervoer.

Trots

Patrick Kip, projectleider bij Dura Vermeer Bouw Hengelo, overhandigde een 3D geprinte sleutel, voorzien van een miniatuurversie van het gebouw. Serpil Tascioglu, director R&D Foods Transformation nam de sleutel in ontvangst en samen tekenden ze het contract. Carla Hilhorst, Vice President R&D Foods bij Unilever: “We zijn enorm trots op ons nieuwe gebouw in Wageningen, wat ook nog eens een van de meest duurzame gebouwen ter wereld is. We zijn blij met het team wat dit zo heeft weten te realiseren en de samenwerking onderling.”

Tteam

Voor de ontwikkeling en realisatie van dit gebouw koos Unilever voor het ontwerp van Dura Vermeer Bouw Hengelo in samenwerking met Paul de Ruiter Architects. DWA was verantwoordelijk voor het ontwerp van de technische installaties en duurzaamheid (BREEAM). Advies- en ingenieursorganisatie Arcadis nam het projectmanagement voor haar rekening.

Het pand met deze torenhoge BREEAM-ambities sluit aan op de circulaire economie en opent naar verwachting eind 2019 haar deuren.

Advertisment ad adsense adlogger