Op excursie naar De Wijk van Morgen

De Wijk van Morgen

Verduurzamen van het bouwproces, van ontwerp tot gebruik

Zoekt u naar mogelijkheden om de energievoorziening van nieuw te bouwen of bestaande woningen duurzamer te maken? Of heeft u interesse in de transitie naar een duurzame energievoorziening en hoe deze gerealiseerd kan worden? Ga dan mee op de excursie ‘De Wijk van Morgen, duurzaam bouwen en duurzaam gebruiken’ op woensdag 10 december 2014.

Duurzaam

De excursie ‘De Wijk van Morgen’ is onderdeel van de reeks ‘Te gast bij duurzame ondernemers’ die RVO.nl organiseert in samenwerking met Zuyd Hogeschool. De Wijk van Morgen, hét real-life laboratorium, ontwikkelt innovatieve technieken die direct toepasbaar zijn in de praktijk, met als resultaat een passiefhuis-niveau en 0-energie of hoger.

Oplossingen

Tijdens de excursie ‘De Wijk van Morgen’ presenteert Jacques Kimman van Zuyd Hogeschool op inspirerende wijze de zoektocht naar duurzame oplossingen in de situaties van De Wijk van Morgen. U krijgt inzicht in de problemen waar men tegenaan loopt en welke oplossingen er zijn. Ook krijgt u een rondleiding door de gebouwen Eco/nnect, Flexhouse en Knik naar de zon en u bezoekt per bus de bestaande ‘Wijk van Morgen’ in Kerkrade-West, waar woningen uit het bouwjaar 1974 duurzaam gerenoveerd zijn.

Innovatie

Het ministerie van Economische Zaken werkt aan innovatie voor de ontwikkeling en toepassing van energiebesparing en duurzame energie-opwekking in de gebouwde omgeving in Nederland. RVO.nl biedt meerdere ondersteuningsmogelijkheden hiervoor binnen het programma Energieneutraal bouwen.

Programma

  • Opening: De Wijk van Morgen, de transitie naar een duurzame energievoorziening
  • Presentatie door Jacques Kimman van Zuyd Hogeschool
  • Rondleiding door de gebouwen van de Wijk van Morgen
  • Vervoer per bus naar Kerkrade-West
  • Rondleiding woonwijk Kaalheide (Bestaande Wijk van Morgen)
  • Conclusie en samenvatting

Voor wie?

Tijdens de excursie ‘De Wijk van Morgen’ krijgt u praktische en concrete voorbeelden en tips om duurzaamheid te integreren in het bouwwerk. Deze excursie is bedoeld voor bouwbedrijven, woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars. Bent u benieuwd of de behaalde resultaten ook in uw situatie realiseerbaar zijn? Aanmelden kan hier.

Advertisment ad adsense adlogger