Routekaart ‘Ventilatie en Luchtdichtheid’ verschenen

Routekaart Ventilatie en Luchtdichtheid verschenen

De Routekaart Ventilatie en Luchtdichtheid is bedoeld voor energieadviseurs, energiecoaches, energielokketten, uitvoerende partijen.

De Routekaart Ventilatie en Luchtdichtheid biedt een stappenplan om woningeigenaren te helpen bij het verduurzamen van hun woning

Juist nu het Rijk de start van het Nationaal Isolatieprogramma heeft aangekondigd en bewoners met de campagne Zet ook de knop om oproept het energieverbruik terug te dringen, staat het isoleren van woningen volop in de aandacht.

Maar bij isoleren en kierdicht maken van woningen is het net zo belangrijk om te blijven ventileren. Voldoende ventilatie is belangrijk voor een gezonde en comfortabele leefomgeving. Het vermindert de kans op vocht- en schimmelproblemen en schadelijke stoffen in de woning. De Routekaart Ventilatie en Luchtdichtheid is bedoeld voor energieadviseurs, energiecoaches, energielokketten, uitvoerende partijen.

Het biedt een stappenplan om woningeigenaren te helpen bij het verduurzamen van hun woning op het gebied van ventilatie en luchtdichtheid.

Routekaart na-isolatie

De Routekaart Ventilatie en Luchtdichtheid is een vervolg op de eerder gepubliceerde Routekaart na-isolatie. Het geeft een stappenplan voor een grote groep grondgebonden woningen en laat zien welke maatregelen geschikt zijn om een woning op energiezuinige wijze te ventileren én daarbij een gezonde, comfortabele woning te realiseren.

Naast alle informatie biedt de routekaart ook een formulier dat samen met de bewoner doorlopen kan worden, om ventilatiemaatregelen op korte en lange termijn af te stemmen op de wensen van de bewoner.

De Routekaart is ontwikkeld door TKI Urban Energy in samenwerking met Bouwend Nederland en Stroomversnelling.

Advertisment ad adsense adlogger