Internationale aandacht voor SolaRoad

internationale aandacht voor SolaRoad

Recentelijk is het eerste stukje SolaRoad op een fietspad in Krommenie aangelegd. Dit stuk bijzondere fietspad kreeg veel aandacht van de pers. Zelfs internationale pers uit onder andere Rusland en China was afgereisd naar Krommenie om de officiële opening bij te wonen. De buitenlandse pers vind de innovatieve manier van energie opwekken zeer goed bij Nederland passen.

De SolaRoad werd officieel geopend door minister Kamp van Buitenlandse Zaken en Elisabeth Post (Gedeputeerde van de provincie Noord-Holland). Zij deden dit uiteraard fietsend. Het eerste teststuk in Krommenie wordt voor drie jaar in de gaten gehouden. De testperiode moet duidelijke maken hoeveel energie er mee kan worden opgewekt, maar ook hoe het fietspad zich onder verschillende omstandigheden houdt. De energie die met de weg wordt opgewekt kan worden gebruikt voor de straatverlichting, verkeersinstallaties maar ook elektrische auto’s die er overheen rijden. Dit laatste is een ambitie die nog niet getest kan worden op het fietspad bij Krommenie.

Het fietspad ligt er vanaf 24 oktober 2014 en heeft tot nu toe al 140 KWh aan elektriciteit opgewekt. Omgerekend zijn dit 140 wasbeurten.

Lees hier meer over de SolaRoad.

Advertisment ad adsense adlogger