Asbest Partners Brabant: sterke partner in alle facetten van asbest verwijdering

Asbest Partners Brabant sterke partner in alle facetten van asbest verwijdering 0

Zoals de naam al aangeeft is Asbest Partners uw partner voor alle asbest gerelateerde zaken. Het bedrijf is nu tien jaar actief op de markt en kent twee vestigingen. Een in België en een in Nederland (Veghel). Het bedrijf doet tal van asbestrenovaties voor de overheid, defensie, woningbouwverenigingen en bouw- en sloopbedrijven.

Danny van Kasteren leidt de Nederlandse vestiging. Hij kent de asbest-problematiek door en door. Al sinds 2001 is hij actief in deze sector. We leggen Danny enkele vragen voor:

Waarom noemen jullie jezelf Asbest Partners?

Van Kasteren: “Asbest Partners is een probleemoplossende partner die het vraagstuk asbest, waar men toch altijd angstig voor is, graag oplost. Wij stellen de opdrachtgevers gerust: Als je maar volgens de richtlijnen werkt, dan komt het goed. Ze kunnen hun asbest-probleem aan ons overlaten. Asbest Partners kan van aanvraag van de sloopmelding tot oplevering met einddossier verzorgen. We zijn sterk in alle facetten van het asbest verwijderen in de ruimste zin van het woord.”

Wat maakt jullie anders dan anderen?

“Asbest Partners is een bedrijf met veel ervaring en een honkvast team met verstand van zaken. Door onze sterke financiële positie is al het materieel dat we gebruiken eigendom, geen inhuur. Hierdoor kunnen we sneller reageren en ons werk beter uitvoeren.
Maar Asbest Partners is vooral sterk in de moeilijke, complexe werken. Daarin excelleren we echt. Met name in het containment-werk en in werken bij de petrochemische en voedingsmiddelenindustrie.”

Kun je voorbeelden geven van jullie projecten?

“Recent werkten we voor de vijfde keer aan een mooi project voor een bouwbedrijf op Aruba, waarin het onderscheidend vermogen van ons bedrijf weer goed tot uiting kwam. Drie medewerkers van Asbest Partners Brabant zijn naar Aruba vertrokken om daar golfplaten van gebouwen op de marinekazerne te Savaneta te saneren volgens de Nederlandse regels. Alle nodige materialen zijn enkele weken vooraf al verscheept.

Maar net zo trots zijn we bijvoorbeeld op onze saneringen van scholen of een project te Maarheze, waar vóór de renovatie van 48 woningen asbest op verschillende plekken in huis moest worden verwijderd. Een ingewikkelde klus omdat het asbest in verschillende risicoklassen onder meer gevonden is in het dakbeschot, AC-kanalen, kruipluiken, vloerzeil en de golfplaten op de bergingen. Echter particulieren kloppen ook bij ons aan waar wij net zo blij mee zijn.”

Hoe ziet de toekomst er uit?

“Het asbest is helaas nog lang niet uit onze gebouwen. We blijven ons daarom ontwikkelen, innoveren en specialiseren. Helaas is het door de wetgeving lastig om op een makkelijkere en goedkopere manier te kunnen werken, zonder het risico te vergroten. De wetgeving blijft hierin achter. We hopen daar onder meer als lid van onze branchevereniging VVTB verandering in te brengen.

Door de volle orderportefeuille is er ruimte voor nieuwe medewerkers. Gestaag zullen we ons team uitbreiden en onze dienstverlening en service op het hoge niveau houden dat opdrachtgevers van hun partner mogen verwachten. En we blijven ook actief voor de wereld om ons heen. Asbest Partners sponsort onder andere een eigen dameswielerteam, getraind door Servais Knapen. En ook bij PSV zijn we een trotse sponsor!”

Info

Aanvullende informatie over Asbest Partners treft u hier.

Asbest Partners Brabant: sterke partner in alle facetten van asbest verwijdering 2

Advertisment ad adsense adlogger