De vele mogelijkheden van grondzuigtechniek

Methorst Grondzuigtechniek

Methorst Zuigtechniek is dé specialist op het gebied van grondzuigen. Met geavanceerde en krachtige zuigwagens kunnen wij moeiteloos losse, vaste, natte en droge (bouw)stoffen verwijderen. Door zuigtechniek in te zetten in plaats van het traditionele graven, wordt graafschade voorkomen, de productie verveelvoudigd en een hoger rendement behaald.

Grondzuigtechniek kan worden ingezet bij de meest uiteenlopende projecten. Onze grondzuigwagens zijn geschikt om zeer doeltreffend grond, zand, puin en klei verwijderen. Denk hierbij aan werkzaamheden als het vrijmaken van kabels en leidingen ten behoeve van renovatie, het maken van proefsleuven om het tracé te bepalen, maar ook aan het vrijzuigen van boomwortels en het uitdiepen van kruipruimtes en kelders. Hiermee bedienen wij zowel de zakelijke als particuliere markt. Naast bovengenoemde werkzaamheden worden onze grondzuigwagens ook regelmatig ingezet bij het vrijzuigen van dakgrind, heipaalkoppen, silo’s, putten en zelfs sneeuw.

Hogere productie en meer efficiency

Er wordt nog vaak gedacht dat de inzet van grondzuigtechniek een kostbare methode is in vergelijking met het traditionele graven. Als we puur kijken naar het tarief per uur, is dit ook een correcte gedachtegang. Zuigtechniek is misschien per uur wel duurder dan graven, maar daarentegen is de productie, en dus het rendement, ook een stuk hoger.

De productie wordt met het inzetten van zuigtechniek ten opzichte van graven verveelvoudigd. En dan hebben we het nog niet eens over het wegnemen van de kosten en ongemakken welke ontstaan door graafschade. Een gemiddelde graafschade kost namelijk zo rond de €800. Wij denken graag vooraf mee en nemen risico’s weg door vaste meterprijzen te geven, zodat de aannemer aan de voorkant weet waar hij aan toe is.

Methorst Grondzuigtechniek

Voorkomen van graafschade

Grondzuigtechniek wordt steeds vaker ingezet bij werkzaamheden aan de ondergrondse infrastructuur. Tot voor kort werd nog altijd als eerste het traditionele ontgraven ingezet bij het vrijmaken van kabels en leidingen. Maar met de verontrustende cijfers over het aantal schades door graafwerkzaamheden (publicatie 2021 door het Agentschap Telecom) en de komst van de CROW 500-richtlijnen, is het duidelijk dat het aantal schades door graven drastisch naar beneden moet. Door voor grondzuigen te kiezen in plaats van het traditionele graven, wordt graafschade aan kabels en leidingen grotendeels voorkomen. In stedelijke gebieden waar veel verschillende disciplines door elkaar liggen, is het lastig om met een graafmachine nauwkeurig zand en grond weg te halen. Vaak worden hierdoor de kabels en leidingen beschadigd en kunnen de kosten hoog oplopen. Wij voorkomen deze risico’s door het toepassen van zuigtechniek.

De voordelen

  Grondzuigtechniek heeft de laatste jaren een flinke opmars gemaakt en dat is niet zo vreemd als we de voordelen bekijken:

 • De inzet van grondzuigtechniek voorkomt graafschade.
 • Het biedt veiligheid voor medewerkers en omwonenden.
 • Een hogere productie en meer efficiency t.o.v. traditionele ontgraving.
 • Grond hoeft niet naast de sleuf worden opgeslagen.
 • Perfect in te zetten in stedelijk gebied met diverse disciplines in de grond.
 • Een schone en hygiënische werkplek.
 • Beperkte overlast voor de omgeving waar het werk uitgevoerd wordt.
 • Rug-sparend werken (ergonomisch)
 • Ook beschikbaar voor moeilijk bereikbare plaatsen.

Over Methorst

Methorst Zuigtechniek is onderdeel van Methorst Projecten B.V., een vooruitstrevende organisatie op het gebied van zuig- en blaastechnieken, ondergrondse infrastructuur en specialistisch grondverzet. Met ruim 40 gedreven werknemers zijn wij een ervaren en betrouwbare partner voor toonaangevende bedrijven in de bouw-, civiele- en energiesector, maar ook voor overheden, verenigingen en particulieren. Ons uitgebreide wagenpark bestaat uit 18 zuig- en blaascombinaties en een containerauto. Door het geavanceerde materieel en de gemotiveerde medewerkers zijn wij flexibel en op korte termijn inzetbaar.

Advertisment ad adsense adlogger