Den Ouden Groep: Rasechte bodemverbeteraars

  • Den Ouden Groep 1

Den Ouden Groep, een servicegericht familiebedrijf uit Schijndel, biedt een breed pakket van diensten en producten aan die alle iets te maken hebben met de natuur en de bodem. Het familiebedrijf onderzoekt, saneert, bewerkt, verbetert, bemest en richt de bodem in. Ook geven zij advies en is groenrecycling een van de kernactiviteiten. Het bedrijf levert een totaalconcept voor bodemverbeteraars, biobrandstoffen en bouwprojecten.

Kwaliteit en betrouwbaarheid staat nummer één bij de organisatie. Met circa 160 medewerkers die continu worden gestimuleerd in hun ontwikkeling staat Den Ouden geen seconde stil. Er wordt voortdurend geïnvesteerd in nieuw materieel en nieuwe innovaties.

Infra & betonwegen

De infra-activiteiten richten zich in het bijzonder op: reconstructiewerken, het bouw- en woonrijp maken, betonwegen, herinrichting van openbaar gebied, bodemsaneringswerkzaamheden en cultuurtechnische werken. Den Ouden is trots op zijn specialisme in betonwegen. De activiteiten op dit gebied bestaan hoofdzakelijk uit het aanleggen van betonverhardingen, lijnconstructies en printbeton. Beton is zeer goed bestand tegen zware en intensieve verkeers­belastingen en blijft goed berijdbaar. Tegenwoordig worden er aan de inrichting van de buitenruimte hoge eisen gesteld. Mensen willen kwaliteit, een mooie uitstraling en veiligheid. Maar ook beleving speelt een belangrijke rol. Toepassingen zijn legio: rijbanen, rotondes, fietspaden, bushaltes, rustplaatsen, bedrijfsverhardingen, kavelpaden, vliegveldplatforms, etc. Voor de openbare ruimte levert Den Ouden bomenzand, bomengrond, bomengranulaat, grauwacke en porfier. Bomengranulaat porfier is een 100% gerecycled product op basis van spoorbalast.

Duurzaam

Er wordt door het bedrijf desgewenst gebruik gemaakt van duurzaam beton. De CO2 reductie wordt geminimaliseerd en producten worden gerecycled waar dat mogelijk is. Een voorbeeld hiervan is groenrecycling op zes locaties in Nederland. Daar wordt onder andere groen­afval verwerkt tot biomassa. Cradle to cradle staat dan ook hoog in het vaandel. Den Ouden is gecertificeerd op niveau 3 van de CO2-prestatieladder.

ExplosievenOpsporing

Met jarenlange ervaring in explosievenopsporing is Bodac, onderdeel van de Den Ouden Groep, en lid van de vereniging voor explosieven­opsporing (VEO), de juiste partner voor het opsporen van conventionele explosieven (CE). Bodac is niet alleen binnen de landsgrenzen actief, maar ook de Belgische en Duitse markt wordt door Bodac bediend. De opdrachtgever heeft geen zorgen, want al de kennis en expertise is in huis. Van historisch vooronderzoek, projectgebonden risicoanalyse, detecteren en benaderen van CE tot vliegtuigbergingen, offshore (duikwerkzaamheden) en archeologie. De aanwezigheid van munitie vormt een blijvend gevaar voor de veiligheid van mens en dier. Daar moet zorgvuldig mee omgesprongen worden. De circa dertig werknemers van Bodac weten alles op het gebied van explosievenopsporing. Welke wettelijke eisen zijn geldend conform de van toepassing zijnde richtlijnen? Wat komt er bij de verwijdering van munitie allemaal kijken? Wat zijn de financiële consequenties? Bodac is de specialist en geeft graag advies.

Servicegericht

Den Ouden Groep biedt de beste kwaliteit/prijs verhouding en is sterk in nazorg. Kwaliteit wordt altijd gewaarborgd zowel onder als boven de grond. Van de beginfase tot de afronding, Den Ouden Groep staat garant voor service. Een partij die de opdrachtgever totaal kan ontzorgen binnen de GWW. Den Ouden onderscheidt zich door elke opdrachtgever een persoonlijke en servicegerichte benadering van elk werk te geven, klein of groot, dat is om het even, natuurlijk.

Hermalen 7
5481 XX Schijndel
T 073 – 543 10 00
F 073 – 549 83 60
info@denoudengroep.com  
www.denoudengroep.com

Advertisment ad adsense adlogger