Derustit Group specialist in oppervlaktebehandeling RVS

Derustit Group specialist in oppervlaktebehandeling RVS

De Derustit Group is al ruim 65 jaar gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling van roestvaststaal in Europa. De internationale groep heeft zich gespecialiseerd in elektrolytisch polijsten, chemisch reinigen, zoals beitsen en passiveren en het handmatig slijpen en polijsten van RVS.

“De Derustit Group heeft zes vestigingen en is door de verschillende technieken zeer flexibel in de toegepaste behandelingsmethoden”

Behandeling

De verschillende vormen van oppervlaktebehandeling die door de groep kunnen worden toegepast zijn onder meer:
• Beitsen en passiveren van RVS, te weten: dompelbeitsen, sproeibeitsen, kwastbeitsen, locatiebeitsen en circulatiebeitsen.
• Slijpen en polijsten van RVS, op elke gewenste waarde of specificatie.
• Conditioneren en onderhoud van RVS.
• Elektrolytisch polijsten van RVS.
• Ultrasoon reinigen van RVS.

Vestigingen

In totaal zijn er zes vestigingen in Europa. In Nederland heeft Derustit vestigingen in Heerenveen en Winterswijk die gecertificeerd zijn met ISO 9001, ISO 14001, SCC en voldoen aan de IPPC eisen.

In Duitsland is het bedrijf gevestigd in Dietzenbach, Hamburg, Eisleben en Pirna.
De fabriek bij de vestiging in Dietzenbach is in 2014 volledig vernieuwd. In deze fabriek zijn diverse zeer grote baden om alle verschillende soorten RVS en hoogwaardige legeringen te kunnen behandelen.
In 2019 is een nieuwe vestiging in Hamburg geopend waar men naast het beitsen-passiveren van RVS en koolstofstaal, ook elektrolytisch kan polijsten en zuurstof schoon kan reinigen.

De beide fabrieken in Nederland in respectievelijk Heerenveen en Winterswijk, passen het zogenaamde dompelbeitsen toe als de afmetingen van de objecten dit toestaan. De vestigingen van de Derustit Group in Nederland, zijn beide volledig gecertificeerd ISO 9001, ISO 14001, SCC en voldoen aan de IPPC eisen.

(Lees verder onder de afbeelding.)
Derustit Group specialist in oppervlaktebehandeling RVS

Flexibel, ook bij grotere afmetingen

Ook (zeer) grotere objecten kunnen door de Derustit worden behandeld. De kraancapaciteit bedraagt 120 ton en indien bepaalde objecten niet gedompelbeitst kunnen worden door hun omvang dan worden deze objecten gesproeibeitst. Derustit Oppervlakte techniek beschikt daartoe over twee sproeibeitshallen van 1.000 m2 die volledig voldoen aan de huidige IPPC regels.

De groep kent voor werkzaamheden die snel en turn-key dienen te worden uitgevoerd een 24 uur retourservice, waarbij eventueel ook transport, de begeleiding daarvan en de noodzakelijke vergunningen kunnen worden voorzien.

Derustit kan tevens op locatie beitsen, slijpen en elektrolytisch polijsten. De werkzaamheden binnen deze service bestaan uit onder meer uit het circulatiebeitsen van leidingen van tanks of leidingsystemen, van cargo tanks op schepen en het conditioneren van straatmeubilair en gevelelementen et cetera op locatie wereldwijd.

Alle werkzaamheden worden 100% milieu en Arbo verantwoord door onder meer specialistische afzuiginstallaties, gaswassers en interne waterzuiveringsinstallatie. En en ander binnen de waarborg van het drievoudig gecertificeerd zorgsysteem (ISO 9002 kwaliteit, ISO 14001 milieu, SCC veiligheid).

Historie en groei

Derustit Holland BV werd in 1986 opgericht in Heerenveen door Metalfinish Sneek, DIJBO cleaning Sneek, en Deutsche Derustit Dietzenbach. Hiermee was een bedrijf gestart dat meteen gespecialiseerd was in technieken voor oppervlaktebehandeling van RVS.
Metalfinish Sneek sleep volautomatisch platen en buisprofielen, DIJBO deed loonbeitsen en passiveren en Deutsche Derustit Dietzenbach is een fabrikant van chemische reinigingsproducten, werkte met loonbeitsen en electrolytisch polijsten.

Hiermee was een bedrijf gestart dat meteen gespecialiseerd was in technieken voor oppervlaktebehandeling van RVS.

In 1998 is Lammers BV uit Winterswijk overgenomen Lammers BV bewerkte RVS met beitsen en passiveren dat uitstekend aansloot op dezelfde activiteiten van de Derustit Groep.
De vestiging in Winterswijk werd verbouwd en kreeg met ‘Derustit Gelderland BV’ een nieuwe naam, in deze vestiging wordt uitsluitend gebeitst en gepassiveerd.

Uiteindelijk werden de aandelen van de verschillende aandeelhouders in fases verkocht aan het Deutsche Derustit deze transacties werden in 2006 en 2017 afgerond.

(Lees verder onder de foto.)
Derustit Group specialist in oppervlaktebehandeling RVS

Enkele recente referenties

• Bachiller Barcelona: Diverse RVS tanks en reactoren elektrolytisch gepolijst op locatie.
• Van Triest: RVS bulktankers na testen met natstralen, nano coatings en elektrolytisch polijsten zijn alle bulktankers elektrolytisch gepolijst.
• Porsche Wolfsburg: Grootschalige conditionering van het RVS paviljoen 1.500 m2 chemisch bewerkt.
• Wetterskip Fryslan: De nieuwe waterkering RVS hekwerken elektrolytisch gepolijst te Harlingen.
• Gemeente Amsterdam: Fietsen stalling Rokin hekwerk Bicycloud (zie foto hierboven) en voor de Noord Zuid lijn de metro-luchttorens (ontworpen door Tjep).
• RET Rotterdam: Polijsten diverse hekwerken.
• Prorail: OV toegangspoorten elektrolytisch polijsten.
• Spoorwegen België: Elektrolytisch polijsten zware hekwerken.

Meer info

Nadere informatie over de Derustit Group, de verschillende vestigingen, het aanvragen van een offerte of gesprek en mogelijkheden en details omtrent de oppervlaktebehandeling van RVS. Treft u hier.

Derustit Holland BV
It Dok 1
8447 GL Heerenveen
0513 61 02 15
info@derustit.nl

Derustit Group specialist in oppervlaktebehandeling RVS.

Advertisment ad adsense adlogger