Hybride aggregaat voor bouw en infra

Hybride aggregaat voor bouw en infra

Aggregaten worden gebruikt als stroomvoorziening bij onder andere bouwplaatsen, infra projecten en evenementen. Die vorm van mobiele en meestal tijdelijke stroomvoorziening is vaak nodig om de bouwplaats van stroom te voorzien of wordt gebruikt bij wegwerkzaamheden. MARU heeft een hybride aggregaat oplossing.

Groene stroom

De benodigde stroom ander dan met een brandstofaggregaat opwekken en duurzame accupakketten of zonnepanelen benutten, heeft veel voordelen voor mens en milieu. Een uitdaging daarbij is echter, dat er vaak hoge pieken in vermogen worden gevraagd of dat het vermogen en de capaciteit voor langere tijd wordt verlangd.

Hybride aggregaat

De woordvoerder van MARU verteld: “Met alleen een accupakket kom je er vaak niet door de beperkte opslag. Met alleen zonnepanelen mis je capaciteit voor piekvermogen en met alleen een brandstofaggregaat heb je vaak veel onnodige draaiuren en daardoor onnodig brandstofverbruik. Om deze drie verschillende nadelen te tackelen hebben wij bij MARU hybride aggregaten ontwikkeld.”

Hij bericht verder: “Onze hybride aggregaten combineren opslag van energie door het gebruik van accupakketten en stroomopwekking door toepassing van zowel zonnepanelen als een brandstofaggregaat. Er komen steeds meer machines die volledig elektrisch werken. Dit zijn prachtige ontwikkelingen, maar die machines moeten ook opgeladen worden. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een elektrische kraan laden op een zandvlakte, of een elektrische shovel laden langs de A10. Daar is lang niet altijd netstroom aanwezig.”

Brandstofbesparing

MARU: “MODEL100 in onze hybride aggregaat-lijn is voorzien van twee solar armen met een vermogen van 6kWP, een batterijenpakket a 90 kWh, een Caterpillar Biodiesel generator van 110kVA. Hiermee is een brandstofbesparing tot 95% mogelijk.

De zonnepanelen input is uit te breiden met losse zonnepanelen en de energieopslag capaciteit is aan te vullen met De Groene Batterij uit ons aanbod. Model 100 is de nieuwste en het grootste hybride aggregaat uit de serie MESU Mobile Energy Supply Units, maar grotere modellen zijn in ontwikkeling.”

Hybride aggregaat voor bouw en infra

MARU levert naast de hybride aggregaat-serie, tevens maatwerk mobiele stroomvoorzieningen, permanente stroomvoorziening en energie opslag systemen.

Advertisment ad adsense adlogger