Intercodam Infra blijft in beweging

13162 PR BU Intercodam Infra BV

De specialist op het gebied van infrastructuur. Dit mag met trots gezegd worden na jarenlange ervaring te hebben opgebouwd in grond-, weg- en waterbouw en ruimtelijke inrichting. Een gedegen gesprekspartner voor gemeenten, aannemers en ingenieurs. Met de nieuwe PRS-Neoweb® Geocel techniek in hun portfolio, richt Intercodam Infra haar blik op de toekomst.

Het bedrijf is continu op zoek naar vernieuwing en verbetering van het huidige productaanbod. Met het onlangs geïntroduceerde opsluitsysteem ‘PRS-Neoweb®’, met diverse toepassingsmogelijkheden in infrastructurele projecten, heeft Intercodam het neusje van de zalm te bieden voor onder andere het spoor- en wegennet.

Geocellen

PRS-Neoweb® werd begin zeventiger jaren ontwikkeld voor het US Army Corps Engineers om op instabiele ondergronden snel tijdelijke wegen aan te leggen voor zwaar militair materieel. In het beginstadium van PRS-Neoweb® werd het opsluitsysteem geproduceerd uit HDPE, inmiddels wordt er gebruik gemaakt van de unieke gepatenteerde Neoloy polymeer legering wat beduidend duurzamer en sterker is. Dit heeft toepassing in permanente duurzame infrastructurele projecten mogelijk gemaakt. Het product bestaat uit kunststofstrips die op vastgestelde afstanden ultrasone worden gelast.
PRS-Neoweb® wordt aangebracht door de strips op te spannen over het cunet. Daardoor ontstaat er een honingraatstructuur; Geocellen. Deze cellen kunnen – afhankelijk van de toepassing – gevuld worden met een granulaat, zand, aarde of gerecycled materiaal. En dat maakt het zo uniek, want de complexe interactie van de celwand, celgeometrie en de vulling zorgt voor een ongeëvenaard effectief opsluitsysteem.

Verbeterde prestaties

Maar wat maakt de opsluiting van materiaal in PRS-Neoweb® ­geocellen nu zo bijzonder? Simpel, het zorgt voor aanzienlijk ­ver­beterde prestaties. Draagvermogen en stabiliteit van de wegen gaat met sprongen vooruit. De stijfheid van zowel de celwand als het vulmateriaal wordt versterkt door het ontstaan van ­ringspanning in de celwand en door passieve tegendruk van omliggende cellen. De opsluiting van materiaal voorkomt vervorming bij statische en dynamische belasting. Constructieontwerpen blijven hiermee veel langer gegarandeerd. Uiteraard gelden voor elk project ook ­andere prestatie-eisen. PRS-Neoweb® is daarom leverbaar in diverse ­celafmetingen en sterktes. De opdrachtgever heeft de keuze uit vier categorieën – variërend van categorie A (gemiddelde helling en steile wandconstructie) tot categorie D (meest veeleisende projecten op het gebied van wegen, spoorwegen en terminals) – die elk de mogelijkheid bieden om de toepassing te optimaliseren. Intercodam adviseert graag over de verschillende mogelijkheden.

Basis

De basis van PRS-Neoweb® ligt bij de toepassing in zowel harde als onverharde wegen. Vooral bij slecht dragende ondergronden zorgt het voor extra stabiliteit zodat zwaar verkeer er toch overheen kan. Daarom is het systeem bijvoorbeeld zeer geschikt voor toepassingen onder graszodes zoals parkeerterreinen en onderhoudswegen. Maar juist ook asfalt- en betonwegen profiteren bij het gebruik van PRS-Neoweb®. De effectieve werking en het duurzame karakter van het systeem zorgt voor een fundamenteel stabielere constructie met veel voordelen.

Voordelen PRS-Neoweb®

 • Reductie vervorming
 • Verhoogde stijfheid
 • Reductie grondstoffengebruik
 • Reductie laagdiktes
 • Reductie gewicht
 • Reductie onderhoud
 • Reductie aanleg en beheerskosten
 • Duurzaam

Toepassingsmogelijkheden

Maar niet alleen het wegennet heeft baat bij het gebruik van PRS-Neoweb®. Ook de spoorwegen kunnen profiteren van de voordelen die het systeem te bieden heeft. Uit diverse internationale onderzoeken is gebleken dat de levensduur van subballast- en ballastlagen, spoordijken, wissels en opstelplaatsen aanzienlijk wordt verlengd. Door te zorgen voor een hoger draagvermogen van verhardingsconstructies en het tegengaan van vervorming is PRS-Neoweb® ook geschikt voor wegen en opslaglocaties in havengebieden.
Maar denk ook aan de toepassing van verschillende verankeringstechnieken voor de duurzame bescherming van oevers en taluds tegen erosie. Intercodam weet als geen ander welke mogelijkheden er zijn. Met behulp van een checklist kan er een constructieontwerp en een daarbij behorende berekening worden opgesteld. Deze ­checklist kan bij Intercodam worden opgevraagd. Met de aangedragen gegevens geeft het bedrijf dan vervolgens geheel vrijblijvend advies.

Cradle to cradle

Intercodam denkt vooruit en aan de toekomst van mens en dier. PRS-Neoweb® is niet alleen een duurzame, maar ook een milieubewuste oplossing. Bij gebruik en aanleg van het systeem wordt de invloed op de directe omgeving sterk geminimaliseerd. De bewezen duurzaamheid draagt tevens bij aan een sterk verminderd risico op schades in de toekomst. Dit heeft positieve gevolgen zoals gereduceerd onderhoud en lagere kosten. Intercodam is daarmee een organisatie die het cradle to cradle proces ondersteunt en meedenkt aan een betere duurzame toekomst.

Toepassingen PRS-Neoweb®

 • Wegen en spoor
 • Haven & Container terminals
 • Talud en oevers
 • Dijken
 • Platformen
 • Vliegvelden
 • Steile wanden
De Huchtstraat 43
1327 EC Almere
T 036-5359250
F 036-5359259
info@intercodaminfra.com
www.intercodaminfra.com

Advertisment ad adsense adlogger