Samen naar een beter klimaat, John Koomen

John Koomen

John Koomen heeft in 2010 de titel ‘Duurzaamste hovenier van Nederland’ gewonnen. Zij lieten maar liefst ruim dertig bedrijven achter zich want duurzaamheid is het kloppende hart van het bedrijf. Eigenaar John Koomen ziet de prijs als een bevestiging van zijn idealen. “Wij combineren duurzaamheid met een zakelijke bedrijfsvoering wat altijd leidt tot mooie en moderne werken.”

Dak- en geveltuinen

John Koomen Dak- en Geveltuinen voorziet gebouwen van een sedumdak, grasdak of een volledige gebruikerstuin. Van ontwerp tot aan het onderhoud is dit bedrijf de partner voor haar opdrachtgevers. John Koomen heeft naast haar specialisatie dak- en geveltuinen ook alles in huis voor de tuin. Naast het ontwerp en aanleg van de tuin zorgen zij ook voor het onderhoud of geven advies over het onderhoud van de tuin. Er zijn verschillende soorten daktuinen, zoals sedum, kruiden, sedum plus, lavendelweide, vaste planten, heestertuinen, parkeerdaken en dakbestrating. John Koomen draait voor allen de hand niet om. De daktuinen van John Koomen bieden een daktuin afgestemd op de wensen van de klant. De enthousiaste en bekwame medewerkers leveren vakmanschap bij het geven van advies, het ontwerpen van een plan en bij het aanleggen van de daktuin. Uiteraard worden hierbij uitsluitend duurzame materialen gebruikt en hanteert het bedrijf een duurzame werkwijze. De daktuinen bieden tevens een waardeverhoging van het pand en zorgen voor een lager energieverbruik. Bij de dak- en geveltuinen gaan uitstraling en ideaal hand in hand. De dertig werknemers bij John Koomen geloven dat ieder mens een beter klimaat nastreeft. Daktuinen en gevelbegroeiing zijn een middel om hieraan bij te dragen.

Tuinontwerp en advies

Een ander onderdeel van het bedrijf is het John Koomen Tuinontwerp en Advies dat tuinen ontwerpt, aanlegt en onderhoudt voor particulieren, bedrijven, instellingen, landelijk gebied, stedelijk gebied en semi-openbaar gebied. Er wordt gewerkt volgens de Design and Construct methode (ontwerp + uitvoering). Hierdoor houdt John Koomen Tuinontwerp en Advies in één hand en ontzorgen zij de opdrachtgever tijdens het hele proces van ontwerp tot uitvoering van het project. Dit wordt mede gerealiseerd door de zeer ervaren tuin- en landschapsarchitect (B.V.T.L. gediplomeerd) en ervaren civiel- en cultuurtechnici.

Tuin

Wie komt er niet tot rust in eigen tuin. Met dat gegeven in het achterhoofd creëert John Koomen een eigen individueel ontwerp naar wens van de klant. In nauwe samenspraak leggen ze de basis voor duurzaam genieten. John Koomen verwoordt het als volgt: “Cultuur en natuur samenbrengen is voor mij een roeping geworden om de klant misschien wel terug te geven wat hij is kwijt geraakt. Genieten van de kleine dingen, dicht bij huis.

Groenprojecten

Vele groenprojecten gingen al succesvol door de vingers van de medewerkers van John Koomen. Denk aan: tuinen van VvE’s, tuinen van scholencomplexen, tuinen van ziekenhuizen, (her)inrichting van een nieuwbouwwijk en onderhoud van een nieuwbouwwijk. Doordat de lijnen van de organisatie kort zijn is het makkelijk om de (hoofd) aannemer en facilitaire diensten te ontzorgen. De projectleiders van John Koomen stemmen het werk met de opdrachtgever af en vervolgens worden de plannen uitgevoerd zoals afgesproken. Het bedrijf opereert landelijk, met ongeveer 70 procent van de werkzaamheden in de Randstad. Op John Koomen kan een te allen tijde opdrachtgever rekenen.

A.C. De Graafweg 21 A
1687 PS Wognum
T 0229-577610
F 0229-574582
www.johnkoomen.nl

Advertisment ad adsense adlogger