Streetprint Nederland

Streetprint

In bijna achttien jaar tijd is er in Nederland meer dan 700.000 vierkante meter aan Streetprint aangebracht in tientallen ­Nederlandse gemeenten. StreetPrint Nederland is een creatief en modern bedrijf dat innovatieve oplossingen op het gebied van decoratief asfalt voor overheden, bedrijven en particulieren ontwikkelt. Streetprint Nederland.

Creatieve patronen in asfalt

De oplossingen met asfalt zijn sterk, stil, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. De opdrachtgever heeft de keuze uit patronen in asfalt (Streetprint), markering in asfalt (Duratherm) en logo’s op asfalt (Logotherm). In het drukke verkeer van tegenwoordig staat veiligheid voorop. Daarom heeft het bedrijf de afgelopen jaren vele drukke verkeerspunten onder meer bij woonbuurten, scholen of bij winkelcentra van decoratief asfalt voorzien. Daarmee wordt niet alleen de veiligheid voor de weggebruikers verhoogd, ook de geluidsoverlast van het verkeer wordt gereduceerd. Streetprint is duurzaam en onderhoudsvrij en is nauwelijks te onderscheiden van straatwerk waardoor het naadloos opgaat in de bestaande omgeving. Vooral de binnenstedelijke locaties zijn populair voor het aanbrengen van Streetprint. De patronen in het asfalt geven namelijk een duidelijk signaal af aan de automobilisten waardoor ze beter letten op het verkeer om zich heen en daardoor neemt de veiligheid voor voetgangers en fietsers automatisch toe.

Gepatenteerd procédé

Streetprint is een in Canada ontwikkeld en gepatenteerd procedé dat in meer dan dertig landen onder licentie wordt toegepast. Het procedé werkt snel, veilig en zonder veel overlast voor de omgeving. Geluidreductie is voor opdrachtgevers eveneens een belangrijk argument om te kiezen voor Streetprint. Om beter inzicht te krijgen in de exacte geluidtechnische eigenschappen, heeft StreetPrint Nederland de expertise van ingenieursbureau M+P ingezet. Een onderzoek naar de geluideffecten van wegvakken met Streetprint in keperverband heeft aangetoond dat deze wegvakken in alle gevallen stiller zijn dan standaard elementenverhardingen in keperverband. Het onderzoek op basis van de Close Proximity(CPX)-methode is op vijf verschillende wegvakken uitgevoerd. De maximale geluidreductie die is gemeten bedraagt 2 dB.

Projecten

Een mooi voorbeeld van de werkzaamheden van StreetPrint Nederland is het afgeronde project in de gemeente Arnemuiden. Deze Zeeuwse gemeente heeft het bedrijf in de arm genomen om de nieuwe asfaltverharding in de karakteristieke, maar zeer levendige drukke dorpskern op de Nieuwlandseweg van een klinkerpatroon te voorzien. Hierdoor houdt het centrum wel haar authentieke uitstraling in tact, maar kan de gemeente wel profiteren van een duurzame, onderhoudsarme en veilige doorgaande verbinding. Kijk voor meer informatie over de afgeronde projecten en technische informatie op: www.Streetprint.nl

Groenewoudsedijk 10
3528 BG Utrecht
T (030) 287 69 24
F (030) 287 68 09
www.Streetprint.nl


Tien redenen voor Streetprint:

  • Duurzaam
  • Geluidsarm
  • Veilig
  • Decoratief
  • Trillingsarm
  • Onderhoudsarm
  • Signalerend
  • Antivandalisme
  • Tijdbesparend
  • Kostenbesparend
Advertisment ad adsense adlogger