Voordelen door aluminium vliesgevelsysteem

Voordelen door aluminium vliesgevelsysteem

Er is een nieuw vliesgevelsysteem van Wicona voor hoge belastbaarheid, snelle beglazing met partiële klemlijsten, rechte zaagsneden en een betrouwbare structurele verbinding. Met het Wictec 50 evo systeem breidt het in Drunen gevestigde aluminiumsysteembedrijf zijn assortiment uit voor verwerkers en gevelbouwers.

Grotere glasoppervlakken

Het nieuwe systeem is geschikt voor glasbelastingen die tot 150 kg hoger liggen in vergelijking met de bestaande Wictec 50-gevels. Dat zorgt voor een maximale glasbelasting tot 550 kg met een smalle aanzichtbreedte van slechts 50 mm. Daarmee wordt ingespeeld op de behoefte van de markt aan grotere glasoppervlakken in de gevel.

Het beglazen van de stijl-en-regel gevels met dit nieuwe snelle beglazingssysteem, met partiële klemhouders, maakt het monteren van de beglazing of panelen met korte stukken mogelijk en bespaart de fabrikant de gebruikelijke verwerkingsstappen bij het installeren van de traditionele doorlopende klemlijst.

Snel plaatsen

De rechte zaagsnede is een economische oplossing voor het snel en betrouwbaar plaatsen van kleine tot middelgrote gevelprojecten. Ontwerp opties omvatten stijl-stijl of stijl-regel verbinding met een rechte snede en zonder uitstamping; de inkeping wordt vervangen door een gietstuk. Een nieuwe T-verbinder en zelf afdichtende schroeven maken de installatie eenvoudig en waarborgen tegelijkertijd een goede luchtdichtheid en waterafvoer.
Er is een nieuw afwateringsprincipe ontwikkeld voor deze kritische zone. Hierdoor kan de dwarsafdichting als een doorlopende strook worden geïnstalleerd, waardoor bijvoorbeeld afdekplaten naadloos aan het bouwkundige bevestigd kunnen worden. Een nieuw type horizontale- en verticale afdichting met geëxtrudeerde folies maakt een continue overlapping mogelijk.

C2C Brons

Wictec 50 evo heeft het Brons Cradle to Cradle (C2C)-certificaat verkregen. De criteria zijn direct verbonden aan het product, niet aan het gebouw. De verantwoordelijkheid van de productfabrikant, inclusief de volledige prefabricage en toeleveringsketen, zijn afgedekt. Vanuit het perspectief van de opdrachtgever biedt dit het voordeel dat met de systemen de minimum C2C Brons Standaard kan worden toegepast.

Wicona Nederland Sales Director Joris Verhiest: “Met deze innovatieve productdetails creëren we unieke voordelen zoals procesbetrouwbaarheid, productieflexibiliteit en tijdwinst tijdens de installatie. Daarbij komt dan ook nog een dat we een aantrekkelijk prijsvoordeel kunnen bieden.”

Advertisment ad adsense adlogger