WEEVER bouw en sloopwerken denkt een stap verder

  • WEEVER voert bodemsanering uit en maakt de bodem op efficiënte wijze weer geschikt voor gebruik

Bij WEEVER bouw en sloopwerken is het creëren van toegevoegde waarde het streven van het bedrijf. Integraal denken, de belangen van de opdrachtgevers en een goede, duidelijke communicatie staan daarom elke dag opnieuw centraal en dat alweer vier generaties lang.

Het bedrijf is opgericht in 1934 door Jan Weever en anno 2015 staat inmiddels de vierde generatie aan het roer. De bouwtak werkt in een straal van 50 kilometer rondom Kampen en kan beschouwd worden als een allround bouwer. Het sloopbedrijf opereert landelijk en heeft als specialisatie de totaalsloop en asbestsanering. De opdrachtgevers variëren van ondernemers, agrariërs, ontwikkelaars, vastgoedbeheerders, woningcorporaties, brandweerkorpsen en overheden. Weever is betrokken bij haar opdrachtgevers en wil graag bij de aanvang van een project de basis leggen voor een goede samenwerking om zo kostenefficiënt mogelijk te werken zowel bij de sloop en realisatie als het gebruik van het gebouw. Een goed gedegen plan wordt opgesteld en daaraan wordt een strak schema gekoppeld. Dat is wat Weever betreft een van hun belangrijkste pijlers in het geven van toegevoegde waarde. Hoe kunnen de bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk ingericht worden en hoe vinden we de beste balans tussen investeringen en gebruikerskosten.

Erkend leerbedrijf

Bij Weever wordt aan de toekomst gedacht. Het bedrijf is zich er van bewust dat het belangrijk is dat er ook in de toekomst voldoende, goed opgeleide vakmensen in de branche rondlopen. Daarom zijn zij een erkend leerbedrijf met doorgroeimogelijkheden. Jongeren die een mbo-opleiding in de bouw of in de infra volgen, kunnen het vak leren in de praktijk. Iedere leerling krijgt namelijk een begeleider die het betreffende beroep zelf ook uitoefent. De leerling krijgt vervolgens alle ruimte en begeleiding die nodig is om zich het vak eigen te maken.

Duurzaamheid

Tegenwoordig kan men niet meer om het begrip duurzaamheid heen. Het is echter een misvatting dat duurzaamheid alleen gaat om energiebesparing in huizen en gebouwen. Het gaat bijvoorbeeld ook om het gebruik van duurzame materialen, het creëren van een gezond binnenmilieu, leefbare huizen, duurzaam slopen om de materialen te kunnen verbruiken, en verantwoordelijk omgaan met het gebruik van water. Bij Weever proberen zij het begrip duurzaamheid op een praktische manier in hun dagelijkse werkzaamheden in te vullen, zowel in de sloop-, bouw-, als ontwikkeltak. Om dit te benadrukken heeft het bedrijf een duurzaamheidskaart gemaakt waaruit hun filosofie, met oog en respect voor milieu, financiën en mensen, blijkt.

Projecten

Vanaf afgelopen september gaan ruim duizend betonnen heipalen de grond in op het terrein van Wijk Olthuis aan de Genuakade in Kampen. Dit van origine uit Dronten afkomstige bedrijf heeft Weever bouw bv de opdracht gegund voor de bouw van een tankplaat van ongeveer 3500 vierkante meter. Op deze plaat worden straks verschillende grote opslagtanks van zo’n 15 meter hoog voor vetten en oliën geplaatst. De gunning was volgens Michel Veld, calculator-werkvoorbereider bij Weever mede een kwestie van vertrouwen. “We hebben al vaker dit soort klussen gedaan. Dat geeft vertrouwen en dat is voor een redelijk grote klus als deze belangrijk.” Weever bouw is vanaf september tevens bezig met bekisting voor de fundering van twee windmolens aan de Haatlandhaven en de Genuakade in de gemeente Kampen. Per windmolen wordt er straks ongeveer 500 kuub, dat zijn ongeveer 50 betonvrachtwagens, aan ballast gestort. Dit is slechts een van de vele opvallende aspecten van een bijzonder project. Bij alle projecten wordt de overlast bij het slopen of bouwen zoveel mogelijk beperkt. Het bedrijf is er al meerdere malen in geslaagd dat klanten ongestoord kunnen doorwerken terwijl het project werd uitgevoerd. Kortom bij Weever bouw denken zij een stap verder om de opdrachtgever de toegevoegde waarde te geven waar zij als bedrijf voor staan. Kijk op: www.weever.nl voor een overzicht van alle projecten inclusief beeldmateriaal.

Genuakade 1
8263 CG Kampen
T 038 – 33 320 10
www.weever.nl

Advertisment ad adsense adlogger