243 sociale huurwoningen in Den Haag erbij

243 sociale huurwoningen in Den Haag erbij

De Haagse Wethouder Joris Wijsmuller en bestuursvoorzitter Willem Krzeszewski van Staedion hebben het startsein gegeven voor de bouw van 243 sociale huurwoningen.

Staedion geeft algemene kaders waarbinnen het project met huurwoningen uitgevoerd moet worden.

De woningen komen in de wijk Morgenstond in Den Haag. Het project draagt de naam ‘De Tuinen van Morgenstond’ en ligt aan de Coevordenstraat. Het gaat om vijf appartementencomplexen waarvan de eerste woningen eind 2018 worden opgeleverd. De Tuinen van Morgenstond worden gerealiseerd in samenwerking met Koninklijke VolkerWessels onderneming Loostad Vastgoedontwikkeling.

Betaalbare nieuwbouwappartementen

In De Tuinen van Morgenstond komen 2-en 3 kamerwoningen van 50m², 60m² en 70m². Met dit diverse aanbod aan sociale woningen maakt Staedion het mogelijk dat meerdere doelgroepen goed en betaalbaar kunnen wonen. De huurprijzen zijn maximaal € 710,68 per maand.

Een bijzondere werkwijze
Voor dit project volgt Staedion een nieuwe werkwijze. Het contract voor ontwerp, bouwen en onderhouden (DBM, Design, Build & Maintain) is anders dan de traditionele opdrachtgever-aannemersverhouding. Staedion geeft algemene kaders waarbinnen het project uitgevoerd moet worden.

Samenwerking

Loostad Vastgoedontwikkeling werkt binnen dit project samen met andere VolkerWessels ondernemingen; IBB Kondor en Bouwbedrijf Ufkes. De drie partijen zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het ontwikkelen, bouwen en het 20 jaar onderhouden van de sociale huurwoningen. Staedion vindt het belangrijk dat bewoners met een bescheiden inkomen comfortabel kunnen wonen.

Vier binnentuinen

Architect De Zwarte Hond heeft De Tuinen van Morgenstond ontworpen. Bijzonder aan het ontwerp zijn de vier binnentuinen. Twee van deze tuinen zijn exclusief voor de nieuwe bewoners, de andere twee tuinen zijn openbaar toegankelijk.

Over Staedion

Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuurt Staedion ruim 36.000 woningen en 6.300 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in Den Haag en omgeving.

Advertisment ad adsense adlogger