600 appartementen voor werkende jongeren Utrecht

600 appartementen voor werkende jongeren in Utrecht Leidsche Rijn

BAM Wonen heeft in Utrecht Leidsche Rijn Centrum het appartementencomplex met 600 appartementen voor werkende jongeren opgeleverd aan maatschappelijk conceptontwikkelaar Change=.

“Het community-concept biedt meer dan alleen woonruimte”

Naast de Pathé bioscoop en gelegen aan het Berlijnplein is een nieuw, hoogwaardig wooncomplex gerealiseerd met studio-appartementen en een groene entree. Daarnaast bestaat het programma in de plint onder meer uit atelierwoningen voor creatieve professionals, een sportschool, een horecagelegenheid en aanvullende ruimtes voor de invulling van het concept Change= waar werken, wonen, leren, leven, zorg & welzijn, mobiliteit en veiligheid centraal staan.

Woningmarkt problemen oplossen

Change= wil de woningmarkt voordeliger en toegankelijker maken, met haar product: wonen. Met dit innovatieve woonconcept wil Ralph Mamadeus, CEO bij Change=, het probleem in de woningmarkt oplossen. “Je kunt blijven doen wat je altijd deed, maar dan houd je wat je altijd had: een groot woningtekort. Wij bieden instant woongenot, wonen inclusief alle aangrenzende diensten.”

“Starters moeten voor hun eerste woning op de reguliere markt behoorlijk wat gespaard hebben. Bij Change= geldt dat veel minder omdat allerlei bijkomende kosten, zoals nutslasten, internet, wasmachinehuur en stoffering al bij de huurprijs en servicekosten zijn inbegrepen. Wij streven in onze woongebouwen naar een serviceniveau dat past bij deze tijd”, aldus Ralph Mamadeus.

“BAM Wonen heeft als missie duurzaam en aangenaam wonen toegankelijk maken voor iedereen. We zijn verheugd dat we dit project voor onze opdrachtgever hebben kunnen realiseren in een goede samenwerking en een beheerst en veilig proces op de bouwlocatie. Het is een prachtig gebouw geworden en ik hoop dat de bewoners zich hier snel thuis zullen voelen”, aldus Henk Dilweg, directeur Speciale Projecten bij BAM Wonen.

Community concept

De woningen zijn circa 30m2 of 40m2 groot. De studio’s zijn compleet gestoffeerd en voorzien van slijtvaste laminaatvloeren, wasmachines met drogerfunctie, supersnel internet, brandwerende en verduisterende gordijnen, Nest thermostaat, een kleine keuken met inductiekookplaat en afzuigkap.

Daarnaast biedt het community-concept meer dan alleen woonruimte. Zo heb je bij binnenkomst een receptie die doordeweeks bemand is, een technisch team op locatie dat door bewoners ingehuurd kan worden voor klussen, huismeesters voor handhaving en controle, een bemande control room, een lockerservice voor bestelde pakketten, een beveiligde parkeergarage, een Change= 24/7 health club en professionele werkplekken.

Verder heeft het Change= wooncomplex in Utrecht Leidsche Rijn 39 atelierwoningen van 40m2 met een 12m2 vliering, voor de creatieve professionals. Voor deze groep is er ook een gedeelde creatieve werkruimte gemaakt waar zij hun creativiteit kwijt kunnen. Verspreid over verschillende verdiepingen zijn zes moderne binnentuinen waarvan er één grenst aan de lobby met niet alleen de receptie maar ook meerdere zithoeken waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten of juist in rust kunnen werken of ontspannen.

Het gebouw is ontworpen door de architecten Storimans Wijffels en Inbo. BAM Wonen is in februari 2020 gestart met de bouw. De oplevering van de appartementen heeft in twee fases plaatsgevonden.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Wal en schip

Change= creëert als vastgoedinvesteerder woonruimte voor werkende jongeren die op de woningmarkt tussen wal en schip vallen omdat ze geen woning kunnen kopen en zelfs niet kunnen huren bij de reguliere sociale verhuurders.

De mensen die bij Change= wonen zijn werkend, jong en timmeren hard aan de weg, mét of zonder diploma. Men zoekt elkaar op om sociale en zakelijke redenen. Change= legt de focus op het aanbieden van een woonomgeving waarin bewoners zoveel mogelijk worden ontzorgd, daardoor is Change= zoveel meer dan een woning, het product is wonen binnen het sociale domein.

Advertisment ad adsense adlogger