Camelot bouwt 285 appartementen in Delft

Camelot bouwt 285 appartementen in Delft

Ontwikkelaar Camelot Real Estate heeft 3.700 m2 bouwgrond project Pauwmolen en het vergunde bouwplan aan Jan de Oudeweg 43 in Delft aangekocht. Het doel is om op deze locatie een nieuwbouwplan van 285 te bouwen jongeren- en studentenwoningen te realiseren.

“Net als de Camelot Campus 015, zullen deze appartementen volledig gemeubileerd en gestoffeerd worden opgeleverd.”

Het grondstuk grenzend aan de A4, op een steenworp afstand van de TU Delft en het station, is aangekocht van vastgoed- en gebiedsontwikkelaar Timpaan uit Hoofddorp.

Betaalbare woonruimte

“De gemeente Delft heeft te kampen met een groot gebrek aan betaalbare woonruimte voor jongeren. Zij trekken nu vaak naar andere grote steden en dat is een gemis voor de stad. In het project Pauwmolen komen 135 units voor jongeren en 150 units voor studenten. Net als de Camelot Campus 015 in Delft zullen deze microliving studio’s en 1-kamer appartementen ook volledig gemeubileerd en gestoffeerd worden opgeleverd.”, aldus Olaf Terpstra, hoofd Camelot Real Estate.

Vraag

“Met deze aankoop rollen we de strategie van Camelot verder uit om in de top 35 grootste steden aan de grote vraag naar kleine sociale verhuur woningen te voldoen. Onze expertise ligt in korte doorlooptijden van grote aantallen contracten met jonge bewoners. Met 3.900 units in eigen exploitatie en aanbouw zijn we private marktleider in het microliving segment in Nederland en we blijven actief zoeken naar mogelijkheden om ons portfolio verder uit te breiden.”, verteld Joost van Gestel, CEO Camelot Europe.

Doelgroepen

“Timpaan is een bijzonder bedrijf in de ontwikkelwereld. Ontstaan vanuit de corporatiesector hebben we een stichtingsstructuur en geen aandeelhouders met winstdoelstelling. Dat maakt het voor ons mogelijk om de winst onder andere te investeren in de ontwikkeling van betaalbare woningen, voor jong en oud en bijzondere doelgroepen. Dat geldt ook voor project de Pauwmolen en ik ben verheugd dat het door ons ontwikkelde plan zal worden uitgevoerd en in belegging genomen door Camelot Real Estate”, bericht Ingeborg de Jong, algemeen directeur Timpaan.

Advertisment ad adsense adlogger