OP Enka, ruim 200 sociale huurwoningen in Ede

OP Enka, ruim 200 sociale huurwoningen in Ede

Woonstede krijgt in OP Enka 201 sociale huurwoningen door AM opgeleverd. Het appartementengebouw staat naast toekomstige intercity station Ede-Wageningen.

“De tientallen hectare grote voormalige fabriekslocatie is getransformeerd naar de duurzame woonwijk OP Enka”

Totaal 365 betaalbare woningen

De huurwoningen voorzien in een behoefte naar betaalbare huurwoningen en vormen voor diverse doelgroepen een goede aanvulling op het woningaanbod in OP Enka. De ontwikkeling is onderdeel van de afspraken met de gemeente Ede om in totaal 365 betaalbare woningen voor huurders of kopers met lagere inkomens te realiseren op de locatie.

Ook koopwoningen OP Enka

Het stationsgebied krijgt naast het bovengenoemde complex met 201 sociale huurwoningen verder vorm met het sluitstuk van OP Enka: ’t Hartogshof. Dit betreft een markant appartementengebouw met nog eens 169 koop- en huurwoningen in een carré met een gezamenlijke binnentuin op een te realiseren parkeerdek.

Waterretentie- en groendaken

Er worden diverse klimaat- en natuurinclusieve maatregelen zoals waterretentie- en groendaken getroffen, zowel in als rondom het gebouw. Woonstede neemt binnen ’t Hartogshof 71 woningen af van AM. Het fraaie gebouw gaat zorgen voor de aansluiting van het dorpse karakter van OP Enka en het nieuwe stationsgebied.

De bouw van ‘t Hartogshof die naar verwachting deze zomer start, is in handen van BAM Wonen. Het ontwerp van de huurwoningen van zowel de opgeleverde appartementen als van de woningen in die wijk komt van MIX architectuur uit Ede.

Transformatie

Duurzaamheid, inclusiviteit en gelukkig leven centraal bij ontwikkeling OP Enka
De tientallen hectare grote voormalige fabriekslocatie is in de afgelopen jaren getransformeerd naar een duurzame en aantrekkelijke woonwijk. De locatie is verdeeld in vier woonbuurten met elk hun eigen identiteit en karakter binnen een harmonieus stedenbouwkundig plan waarbij kwaliteit, respect voor de historie en gezond en gelukkig leven centraal staan.

Met de realisatie van de sociale huurwoningen en de overeenkomst voor nog eens 71 woningen geven AM en Woonstede invulling aan de gestelde ambities voor OP Enka, waaronder voorzien in de vraag naar betaalbare sociale huurwoningen.

Nabij nieuw intercitystation Ede-Wageningen

De sociale woningbouw op het voormalig Enka-terrein heeft een directe verbinding met de natuur van de Veluwe en een goede aansluiting op het openbaar vervoer, zeker met de komst van het nieuwe intercitystation Ede-Wageningen.

De nieuwbouw OP Enka omvat in totaal straks circa 1.500 woningen en een commercieel en maatschappelijk programma, waaronder een basisschool (in het voormalige kantinegebouw), begeleid wonen instelling Stichting Stoer en horeca in het gerestaureerde EHBO gebouw.

Advertisment ad adsense adlogger