Bijeenkomst – Nacht van de Leefomgeving 2018

Bijeenkomst - Nacht van de Leefomgeving 2018

Het Planbureau voor de Leefomgeving organiseert op 6 september 2018 de Nacht van de Leefomgeving in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst neemt staatssecretaris Van Veldhoven (IenW) de PBL-publicatie de Balans van de Leefomgeving 2018 in ontvangst.

Het klimaatakkoord is in zicht, maar hoe versnellen we de duurzaamheidsopgaven?

Duurzaamheid leeft! Het regeerakkoord is nog nooit zo groen geweest. Naast prominente aandacht voor het klimaat is er veel aandacht voor een duurzaam landbouw- en voedselsysteem.

Welke veranderingen zijn er nodig, hoe passen we deze ruimtelijk in en hoe verdelen we de lusten en de lasten? Het klimaatakkoord is in zicht, maar hoe versnellen we de duurzaamheidsopgaven rond landbouw, circulaire economie en voedsel?

Programma van de Nacht

Een staande column van Bas Heijne over onze publieke waarden wordt gevolgd door een gesprek met Marco Pastors (Nationaal programma Rotterdam-Zuid), Mike Venekamp (Atlantis Amsterdam), Petra Kock (Friesland Campina) en Arend-Jan van der Vlugt (gemeente Goeree-Overflakkee). Wat kan de markt doen en waar ligt er een taak voor de overheid? Hoe kan beleid richting geven aan de dynamiek en de initiatieven binnen de samenleving?

Moderator van de avond is Donatello Piras. Cabaretier Leon van der Zanden zal de avond afsluiten.

Meer info en aanmelden

De Nacht voor de Leefomgeving vindt plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Om 19.30 uur gaan de deuren open. Het programma eindigt rond 22.30 uur.

Wilt u erbij zijn? Vul dan het aanmeldformulier in.

Advertisment ad adsense adlogger