BTW-verlaging gaat definitief door

btw-verlaging

De Eerste Kamer heeft eind december formeel bekrachtigd dat de BTW-verlaging wordt verlengd. Het kabinet en de oppositiepartijen hebben in 2014 besloten tot verlenging van de lage btw op onderhoud en renovatie. De btw-verlaging op arbeidskosten bij renovatie, herstel van bestaande woningen en onderhoud geldt definitief tot 1 juli 2015.

De verlaging geldt alleen voor projecten die worden afgerond in de periode vanaf 1 maart 2013 tot 1 juli 2015. Bouwend Nederland adviseert haar leden om in de offerte duidelijkheid te verschaffen richting de opdrachtgever over de datum. Dit om eventuele discussies te voorkomen. Daarnaast geldt de btw-verlaging van 21% naar 6% alleen voor de arbeid die wordt verricht tijdens de projecten.

Eerder was de verlaging al als volgt vastgesteld:
n het woningmarktakkoord dat tot stand is gekomen, is afgesproken dat het btw-tarief wordt verlaagd op arbeidskosten bij renovatie en herstel van bestaande woningen. Inmiddels is de hele regeling bekend.

De btw gaat van 21% naar 6%. Het gaat hier om een tijdelijke maatregel, die ingaat per 1 maart 2013 en loopt tot 1 maart 2014. Het verlaagde percentage geldt voor de arbeidscomponent van de definitieve factuur van verbouw en onderhoud van woningen die ouder zijn dan twee jaar. Ook geldt het lagere tarief voor op maat gemaakte goederen die een onderdeel gaan vormen van de woning. Deze goederen kunnen in een werkplaats, maar ook op de locatie zelf vervaardigd worden.

De regeling is wat ruimer ten opzichte van de regeling uit 2010/2011. Nieuw is dat ook architecten, wanneer zij een verbouwing van een woning begeleiden, onder het lagere belastingtarief vallen. Aanleg van tuinen valt ook onder de nieuwe regeling, evenals de verbouw van kadegebonden woonboten.

Het moment waarop de dienst wordt afgerond, is bepalend voor toepassing van het verlaagde btw-tarief. Het werk dient afgerond te worden in de periode van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014.

Advertisment ad adsense adlogger