Ineke Dezentjé ook voorzitter Europese industriewerkgevers

Ineke Dezentjé

Op 26 september jongstleden is in Helsinki FME-voorzitter Ineke Dezentjé ook voorzitter Europese industriewerkgevers geworden. Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink werd benoemd tot voorzitter van CEEMET, de Europese koepelorganisatie van werkgevers in de technologische en metaal industrie.

Zij is, sinds ze drie jaar geleden begon bij FME, op de barricaden is gegaan voor het vergroten van de verdienkracht van de technologische industrie, zal zich ook als voorzitter van CEEMET hard maken voor de belangen van de Europese werkgevers in die sector.

Dezentjé: “Krachtig Europees industriebeleid is essentieel voor het behoud van onze welvaart. Europa moet zorgen voor minder en vooral betere regels voor de industrie. Europa moet een bijdrage leveren aan een dynamische arbeidsmarkt met goed opgeleide werknemers. Europa moet de dialoog tussen politiek en industrie versterken. We weten dat het werkprogramma van de nieuwe Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker ambitieus is. Het kan mij niet ambitieus genoeg zijn. U kunt er op rekenen dat wij Juncker en de andere commissarissen scherp zullen houden.”

Advertisment ad adsense adlogger