Maxime Verhagen: De bouw is terug, nu de infra nog

Maxime Verhagen: De bouw is terug, nu de infra nog

“De bouw is terug, nu de infra nog” stelt voorzitter Maxime Verhagen in ledenmagazine BouwendNL, waarin hij terugblikt op 2016 en vooruitkijkt naar 2017.

Bijtrekken

“Natuurlijk voelt nog niet iedereen in de b&u het herstel, maar voor veel Bouwend Nederland-leden zien de omzetten er goed uit. De marges zullen bijtrekken en het aantal bouwvergunningen loopt gelukkig toch weer op. Het beeld voor de komende jaren is echt fundamenteel anders dan tussen 2008 en 2015″” overziet Maxime Verhagen, na bijna vier jaar voorzitterschap.

“We hebben nu dus ook heel andere gesprekken, in het bestuur, in de lobby en met andere werkgeversverenigingen. Het gaat over een tekort aan bouwgrond en –plannen. Tekorten aan jonge vakmensen. En natuurlijk over de schade die de infra-bezuinigingen hebben aangericht en – met vertraging – nog steeds aanrichten.”

Vooraan

“Begin 2016 lanceerden we al de Bouwcampus, de Themakaart Bouw en de Marktvisie. We sluiten het jaar af met de lancering van de Bouwagenda. Ook daardoor staan we als sector echt meer vooraan bij verder economisch herstel. We staan er structureel beter voor. Een andere uitdaging voor 2017 zijn cao’s die toekomstbestendig zijn en passen bij de ontwikkelingen in de bedrijven. Dat zijn grote, moeilijke operaties.”

“Voor ons staat de langere termijn voorop, met lagere werkgeverslasten, een eerlijk speelveld en een goede verdeling van verantwoordelijkheden. Bijvoorbeeld over welke scholing werknemers volgen. Daarom zijn we altijd bezig met de lobby. We zijn al het hele jaar aan het voorbereiden op de verkiezingen, maar in 2017 gaan we nog meer de landelijke politiek opzoeken – en ook weer samen met de leden. Want er komt vroeg of laat een nieuw kabinet en dus een nieuw regeerakkoord. Serieus werk aan de winkel dus, op alle fronten!”

Lees hier het interview met Maxime Verhagen in BouwendNL.

Bron: Bouwend Nederland
Foto: Anke Bot

Advertisment ad adsense adlogger