Nieuwe voorzitter voor BREEAM-NL Nieuwbouw

BREEAM-NL Nieuwbouw krijgt een nieuwe voorzitter

Architect en Duurzaam Gebouwd expert Daan Bruggink is de nieuwe voorzitter van de Adviesgroep BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie van de Dutch Green Building Council.

Trends

Bruggink gaat richting geven aan de ontwikkeling en het beheer van de belangrijkste duurzaamheidskenmerken bij nieuwbouw. Volgens hem moet er naar de trends en de marktontwikkeling worden gekeken.

Nieuwe beoordelingsrichtlijn

Bruggink neemt het stokje over van Jan-Maarten Elias (Unica), die sinds de introductie van BREEAM-NL in 2010 voorzitter van deze adviesgroep was. De Adviesgroep heeft de taak om het keurmerk zo goed mogelijk te beheren en te ontwikkelen. Het afgelopen jaar introduceerde de Dutch Green Building Council een nieuwe versie van de beoordelingsrichtlijn voor BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie. Hierin wordt ingespeeld op actuele duurzaamheidsthema’s.

Ervaringen Bruggink

De nieuwe voorzitter is oprichter van het modern en ecologisch architectenbureau Orga. In 2013 won hij de Nederlandse Bouwprijs en vorig jaar werd hij genomineerd voor de verkiezing ‘Ingenieur van het Jaar’. Volgens Bruggink liggen de uitdagingen in de bouwwereld bij de grondstoffen en de materialen. “Het opraken van de grondstoffen is een veel groter probleem dan het energieprobleem. Vanaf 2020 moeten alle nieuw te bouwen en te renoveren gebouwen energieneutraal zijn, waarbij de focus verschuift naar materiaalgebruik, hergebruik, circulair en biobased materialen. Ik ben er van overtuigd dat BREEAM-NL daarin een belangrijke rol gaat spelen.”

Advertisment ad adsense adlogger