Woningbouwalliantie: ‘Nederland moet zich crisis uit investeren’

Woningbouwalliantie: 'Nederland moet zich de crisis uit investeren'

Blijf bouwen in deze coronatijden, pleiten zeventien organisaties, verzameld in de zogenoemde Wonigbouwalliantie, in de Tweede Kamer vandaag.

De productie moet naar 90.000 woningen per jaar worden opgevoerd

De bouw van betaalbare woningen in duurzame woongebieden is daar bij uitstek het middel voor en biedt bovendien de kans belangrijke maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Daarvoor pleiten zeventien organisaties die betrokken zijn bij de huizenmarkt.

Overhandiging pleidooi

Een grote delegatie van bouwers en beleggers verenigd in de Woningbouwalliantie, biedt vandaag het pleidooi ‘de crisis uit investeren met toekomstbestendige woningbouw!’ aan verschillende kamerleden.

Dit gebeurt kort voor het debat in de Tweede Kamer over de woningbouw. Carla Dik-Faber (CU), Jessica van Eijs (D66), Daniël Koerhuis (VVD), Julius Terpstra (CDA), Henk Nijboer (PvdA) en Paul Smeulders (GroenLinks) hebben hun aanwezigheid toegezegd.

Dit is een goed moment om politiek Den Haag nog eens duidelijk te maken dat de huidige coronacrisis vraagt om investeringen. Meer dan 300.000 woningen komen we tekort en de werkvoorraad is onvoldoende om dat tekort in de komende jaren in te lopen. De Woningbouwalliantie pleit om samen met het Rijk een krachtig investeringspakket in stelling te brengen, waarmee de productie naar 90.000 woningen per jaar wordt opgevoerd, ook als onverhoopt de marktvraag in de komende jaren terugvalt.

Lees hier de brief aan de Tweede Kamer

Woningbouwalliantie

De Woningbouwalliantie bestaat uit: de G40, Vereniging van Grondbedrijven (VVG), Aannemersfederatie Nederland Bouw en INFRA (AFNL), Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA), Vereniging Eigen Huis (VEH), Woonbond, Bouwend Nederland, Aedes, Vernieuwde Stad, Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM), Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA), NL-Ingenieurs, Techniek Nederland, Nederlands Verbond Toelevering Bouw (NVTB), Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN), Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers (NVB-Bouw) en Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen (NEPROM).

Het debat begint vandaag om 13.00 uur in de Oude Zaal en is live te volgen via deze link

Woningbouwalliantie: ‘Nederland moet zich crisis uit investeren’

Advertisment ad adsense adlogger