2 miljoen aanvragen via offerteplatform 12Build

2 miljoen aanvragen via offerteplatform 12Build

12Build, het meest gebruikte offerteplatform voor de bouw in Nederland, heeft op 17 april 2020 de mijlpaal van 2 miljoen offerteaanvragen behaald.

Uit de enquete blijkt dat er nu voornamelijk onzekerheid is over de stagnatie van projecten

“Juist in deze tijd is het enorm belangrijk dat hoofdaannemers en bouwspecialisten elkaar weten te vinden”, stelt Erik Nieuwenhuis, eigenaar van 12Build.

Het Twentse bedrijf is de afgelopen jaren hard gegroeid. De miljoenste offerteaanvraag via 12Build werd amper drie jaar geleden verstuurd. Tegenwoordig passeert meer dan 67% van de totale Nederlandse bouwomzet het offerteplatform. Dit betekent dat er per werkdag gemiddeld 1.396 offerteaanvragen via het platform worden verzonden.

In maart en de eerste twee weken van april van dit jaar werden er zelfs gemiddeld tweeduizend aanvragen per werkdag verstuurd. Opmerkelijk, gezien de bijzondere tijd waarin we momenteel leven. “Mooi om te merken dat ons platform zo goed gebruikt wordt, ook vanuit huis. Er is geen VPN-verbinding of toegang tot Citrix nodig, enkel een webbrowser” verklaart Nieuwenhuis.

Corona

Om erachter te komen hoe de bouwsector in tijden van corona naar de toekomst kijkt, zette 12Build recent een enquête bij haar klanten uit. 29,4% van de hoofdaannemers gaf aan vooralsnog geen of minimale consequenties van de het coronavirus en bijbehorende maatregelen te ondervinden.

Iets meer dan de helft van de ondervraagden (56,3%) ziet de toekomst zelfs nog positief tegemoet, mits de maatregelen niet langer dan een half jaar aanhouden. Een enkeling verwacht zelfs een betere toekomst, met een minder overspannen markt.

Onzekerheid is er voornamelijk over de stagnatie van projecten en mogelijke financiële schade bij opdrachtgevers. Ofwel omdat een project helemaal stilgelegd wordt, ofwel omdat de productiviteit lager ligt door een combinatie van leveringsproblemen, maatregelen of ziekte.

Meer informatie 12Build 

2 miljoen aanvragen via offerteplatform 12Build

Advertisment ad adsense adlogger