4 redenen om de bouwplaats te beveiligen

4 redenen om de bouwplaats te beveiligen

Het zal je niet verbazen dat een bouwplaats een bron is voor diefstal. Ieder jaar krijgen ondernemers te maken met vandalisme en criminaliteit. De schade loopt al snel op tot 100 miljoen euro. En dit gaat dan enkel om de directe schade van materialen, gereedschappen, machines en grondstoffen. Wanneer je de indirecte schade meetelt, zal het schadebedrag nog veel hoger liggen. Dit lijkt al reden genoeg om de bouwplaats te beveiligen, maar hieronder 4 extra redenen:

“Overweeg beveiligen met een mobiele camera voor uw bouwplaats”

1. Diefstal op de bouwplaats

Een bouwplaats is een perfect doelwit voor dieven. Vaak kun je het terrein gemakkelijk betreden en is er geen alarminstallatie om indringers tegen te houden. Materialen en grondstoffen worden niet opgeborgen en liggen voor het grijpen. Vooral koper, zink en dergelijke zijn een goudmijn voor dieven, omdat er veel vraag is naar deze grondstoffen.

Door te investeren in bouwplaatsbeveiliging kan dit voorkomen worden. Met innovatieve camerabewaking worden indringers vroegtijdig gedetecteerd, zodat er snel actie ondernomen kan worden.

2. Diefstal vanuit bouwketen

Bijna iedere bouwplaats beschikt over een bouwkeet. Deze wordt vaak gebruikt als onderkomen voor de bouwvakkers. Over het algemeen worden gereedschappen en materialen hier opgeslagen buiten werktijden. Maar denk ook aan laptops, apparatuur, CV-ketels en sanitaire voorzieningen.

Zorg er ook voor dat bouwtekeningen goed opgeruimd zijn. Deze kunnen namelijk op een later moment interessant zijn voor inbrekers. Ze weten dan precies waar alles komt te liggen. Mobiele camera beveiliging is daarom tevens in te zetten om de bouwkeet te beveiligen. Zo voorkomt u diefstal op een effectieve manier.

3. Schade door vandalisme

Diefstal is niet het enige probleem op bouwplaatsen. Schade door vandalisme kan namelijk veel ongewenste kosten veroorzaken. Wanneer de bouwplaats buiten de werkuren verlaten is, neemt het risico op vandalisme toe.

Zowel afgelegen gebieden als stedelijke gebieden vormen een doelwit voor vandalisten. Niet is vervelender dan wanneer je er in de ochtend achter komt dat de hele bouwplaats vernield is. Het kost ontzettend veel werk om de schade te herstellen, maar het kost ook veel geld om de materialen te vervangen.

4. Directe en indirecte schade

Schade op bouwplaatsen komt in twee vormen: direct en indirect. Direct betekent schade die ontstaat door diefstal of vernieling van materialen. De gestolen materialen moeten opnieuw worden aangeschaft, wat veel geld kost. Soms dekt een verzekering de kosten, maar vaak wordt niet de hele waarde gedekt.

Indirecte schade is schade die ontstaat door vertraging van het project. Vaak moet je wachten op de levering van nieuwe materialen en gereedschappen. Deze schade is vaak veel groter en heeft veel meer invloed op het bouwproces. Boetes, extra operationele kosten en ontevreden opdrachtgevers kunnen voorkomen worden met een goede beveiliging van de bouwplaats!

Investeer in goede beveiliging

Er bestaan verschillende beveiligingsoplossingen waarmee bouwplaatsen beveiligd kunnen worden. Zo kun je denken aan camerabeveiliging of beveiligers. We kunnen ons voorstellen dat u denkt dat camerabeveiliging een dure oplossing is, maar eigenlijk is dit een kostenefficiënte manier van bescherming. De kosten wegen bovendien niet op tegen de kosten die veroorzaakt worden door de schade naar aanleiding van diefstal.

Waar gewone beveiligers extra betaald moeten worden buiten werktijd, betaalt u met camerabewaking een vast bedrag per maand. Bovendien kan er een groter terrein beveiligd worden met minder inzet. De alarmopvolging is vaak inbegrepen bij camerabewaking, zodat u geen extra kosten ondervindt wanneer er een diefstal plaatsvindt. Een ding kunnen we je aanraden: Overweeg camerabeveiliging voor uw bouwplaats en laat je informeren over de mogelijkheden!

4 redenen om de bouwplaats te beveiligen

Advertisment ad adsense adlogger