Adviseer ook een uitgekiend lichtplan

Adviseer ook een uitgekiend lichtplan

Licht is een belangrijk onderdeel van een bouwproject. Zowel binnens- als buitenshuis bepaalt licht een groot deel van de sfeer. Daarnaast kan licht ook heel praktisch zijn, zeker wanneer je bijvoorbeeld in de avonduurtjes wilt klussen of wanneer je een goed boek wilt lezen. Als aannemer of als medewerker in de bouw is het dan ook belangrijk om goed na te denken over een lichtplan en wat het advies aan je klanten wordt.

Plan

Met een goed lichtplan kan je namelijk praktisch te werk gaan. Kies voor warm en geel licht om brandend kaarslicht na te bootsen en laat je klanten de omgeving direct als gezellig ervaren. Om de meeste voordelen uit de verlichting te halen is het belangrijk om al direct een goed lichtplan op te stellen. Hierin neem je alle voorwaarden en wensen rondom de verlichting op. Kiest je klant voor duurzaam? Kies dan zeker voor het gebruik van LED lampen in je lichtplan om zowel het milieu als in jouw portemonnee te besparen.

Voordelen van een lichtplan binnen

Elke kamer in de woning vraagt om een ander lichtplan. Het is dan ook belangrijk om, voordat je een kamer gaat inrichten, goed na te denken over de activiteiten die je klant in de betreffende kamer gaat uitvoeren. Het spreekt voor zich dat een kamer waarin geklust wordt ander licht behoeft dan een kamer waarin met elkaar wordt gegeten.

LED lampen zijn ideaal om te gebruiken in het lichtplan. Deze lampen kennen namelijk meerdere kleuren, waardoor je eenvoudig met de sfeer in de kamer kan spelen. Kies voor warm en geel licht voor een intieme sfeer en kies voor helder blauw licht voor beter zicht. Dit blauwe licht bootst daglicht na, waardoor er in de ruimte goed zicht is en de alertheid wordt verhoogd.

Voordelen van een lichtplan buitenshuis

De verlichting van tegenwoordig bestaat bijna volledig uit LED lampen. En dat is ook niet zo gek, want deze lampen besparen maar liefst 40 procent aan energie ten opzichte van de klassieke halogeenverlichting. Dat is natuurlijk goed voor het milieu, maar ook zeker voor de portemonnee.

Naast dat het belangrijk is om over de verlichting binnen het huis na te denken, is het ook belangrijk om een lichtplan te adviseren voor de buitenruimten. Denk bijvoorbeeld aan de verlichting in de loungehoek of onder de veranda. Of aan verlichting om goed te kunnen zien in het donker wanneer je klant over een aangelegd pad wilt lopen. Ook voor buitenverlichting zijn LED lampen zeer geschikt. Ze sparen veel energie, zijn duurzaam en ook nog eens heel veilig. LED lampen worden namelijk niet warm wanneer ze aan staan. Dit heeft een positieve invloed op de brandveiligheid.

Ook de schuur of de garage moet je niet vergeten mee te nemen wanneer je een advies uitbrengt over het lichtplan. In een garage zijn er tenslotte andere behoeften aan verlichting dan in de achtertuin onder een overkapping.

Ga je dus een advies uitbrengen over een lichtplan? Zorg er dan voor dat je een advies uitbrengt dat zowel binnenshuis als buitenshuis kan worden uitgevoerd. En staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij jouw aannemersbedrijf of bij jouw klanten? Kies dan zeker voor LED lampen.

Advertisment ad adsense adlogger