Almere genomineerd voor Urban Design prijs

Almere genomineerd voor Urban Design prijs

De Gemeente Almere is genomineerd voor de 13e Veronica Rudge Green Prize in Urban Design. De nominatie betreft ‘self-build affordable housing in Almere’. In het najaar wordt de winnaar bekend gemaakt.

De Urban Design prijs wordt uitgereikt door Harvard University

De Veronica Rudge Green Prize is een prestigieuze prijs. Elke twee/drie jaar wordt deze uitgereikt door de Harvard University. De prijs gaat naar een ontwerper of groep van ontwerpers die een compleet stedelijk project hebben bedacht en gerealiseerd. De keuze voor Almere heeft te maken met Almere’s betaalbare zelfbouw woningprogramma. De jury is ervan overtuigd dat het zelfbouwprogramma helpt bij de ontwikkeling van Almere.

Particulier opdrachtgeverschap

Almere ervaart de nominatie als een erkenning van de uitwerking dat de Almeerders zelf de ruimte hebben gekregen en genomen om de stad te maken. Ze hebben het idee van ‘mensen maken de stad’ omarmd.

De jury van de prijs bracht maandag 21 augustus een bezoek aan Almere. De focus van het bezoek lag op ‘Ik bouw betaalbaar in Almere’ (IbbA), Particulier Opdrachtgeverschap en de gebiedsontwikkeling in Oosterwold.

De laatste keer viel het Madrid Rio Park in de prijzen.

Advertisment ad adsense adlogger