Amersfoort straks aardgasvrije stad

Geen aardgas meer in Amersfoort

Amersfoort wordt een aardgasvrije stad. En dat heeft gevolgen voor alle woningen in de stad. Iedere wijk of buurt is op enig moment aan de beurt om het aardgasnet te vervangen door een duurzaam alternatief. Per wijk of buurt wordt hier een plan voor gemaakt.

Er worden roadshows, buurtbijeenkomsten en gesprekken over het onderwerp georganiseerd

Als eerste hebben de bewoners van de Amersfoortse buurten De Vuurtoren en De Plaatsen een uitnodiging ontvangen om mee te denken over het stoppen met aardgas.

Oplossingen

Welke energiebron komt ervoor in de plaats? Wordt het een gezamenlijke of individuele oplossing of zijn er verschillende mogelijkheden in de wijk? Wat zijn de kosten en hoe wordt het gefinancierd? Wanneer zou er gestart kunnen worden met de uitvoering? Hoe kan ik me nu al hierop voorbereiden?

Bewoners, woningcorporaties, Stedin, 033Energie en de gemeente gaan gezamenlijk een antwoord zoeken op deze vragen.

De bijeenkomsten om Amersfoort een aardgasvrije stad te maken vinden plaats op 20 en 28 juni. Op www.amersfoort.nl/aardgasvrij kunnen alle Amersfoorters terecht voor informatie over het aardgasvrij maken van hun woning.

Roadshow

Klimaatmissie Nederland www.klimaatmissienederland organiseert in alle Amersfoortse wijken roadshows, buurtbijeenkomsten en gesprekken over het onderwerp.

Na De Vuurtoren en De Plaatsen krijgen de wijken Nieuwland en Vathorst de kans om individueel de mogelijkheid te verkennen hoe zij van het aardgas af kunnen. Klimaatmissie Nederland organiseert in deze wijken roadshows, buurtbijeenkomsten en gesprekken over het onderwerp.

Advertisment ad adsense adlogger