Asterweg Amsterdam wordt circulaire stadswijk

Asterweg in Amsterdam wordt circulaire stadswijk

Asterweg is gelegen in het industriële bedrijventerrein in Buiksloterham, een veelbelovend gebied aan de noordelijke IJ-over. De gemeente Amsterdam heeft de ambitie van dit gebied de meest circulaire stadswijk van de stad te maken.

Het vertrekpunt is om een substantieel deel van de bestaande bedrijfsruimten aan te houden. Het doel is om de huidige huurders in de nieuwe ontwikkeling een plaats te bieden. Het behouden van bestaande bedrijvigheid sluit aan op de gemeentelijke ambities. Hiermee blijft het authentieke karakter van Buiksloterham behouden. Daarnaast sluit de ontwikkeling ook aan op het circulariteitsbeleid van de gemeente Amsterdam.

Circulariteit integraal onderdeel

Het deel van de gebouwen dat niet behouden blijft maakt plaats voor een uitdagende mix van bedrijvigheid en wonen. De ambitie is om zoveel mogelijk onderdelen van de bestaande gebouwen te hergebruiken. Het sloopproces is hier volledig op ingericht. Zo krijgen onder andere dakpannen, sanitair, deuren, technische installaties, aircosystemen, trappen, brandhaspels en systeemplafonds een nieuw leven. Onderdelen die niet in de herontwikkeling passen krijgen een nieuwe bestemming.

“De positie aan de Asterweg is een mooie aanvulling op onze reeds bestaande gebiedsontwikkelingen en beleggingen in Amsterdam Noord. Het unieke is dat wij deze nieuwe woon- en werkomgeving kunnen herontwikkelen met respect voor het authentieke karakter van Buiksloterham. Met uiteindelijk als doel om toekomstige bewoners een fijn thuis te kunnen bieden“, aldus Bas van de Ven, directeur Development Amvest.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Wonen en werken

Naast de huidige zakelijke huurders, is een evenredige mix aan bewoners het uitgangspunt. De woningen zijn bestemd voor sociale huur, middenhuur en koop.

“We maken Asterweg tot een thuis en werkomgeving waar mensen tot bloei komen op een florissante en historisch rauwe plek, waar tegelijkertijd het welzijn van alle mensen en de leefomgeving gerespecteerd wordt”, aldus Marijke Nas, directeur Dura Vermeer Bouw Midden West.

De gebouwen in verhuurde staat zijn per 1 april 2022 geleverd aan Dura Vermeer Bouw Midden West en Amvest. Het Residential Capital Markets team van Cushman & Wakefield heeft de transactie namens verkoper begeleid. Met diverse betrokkenen zijn gesprekken opgestart om verder invulling te geven aan de plannen en ambities voor het realiseren van het circulaire stuk stad.,

Advertisment ad adsense adlogger