Drinkwaterleidingen van bio-PVC

Biobased drinkwaterleidingen van nieuwe generatie bio PVC

Wavin voegt biobased drinkwaterleidingen toe aan haar productportfolio. Hiermee biedt het bedrijf waterschappen, projectontwikkelaars en aannemers in de bouw een duurzaam productassortiment aan voor de volgende generatie.

“Eerste biobased drinkwaterleiding van Wavin is eind dit jaar beschikbaar in Nederland”

De biobased drinkwaterleidingen zijn gemaakt van bio-circulaire PVC. Dit stoot tot wel 75 procent minder schadelijke stoffen uit dan de oorspronkelijke PVC. PVC is een belangrijk materiaal voor verschillende infrastructuur- en bouwprojecten. Dit komt door de sterkte, lange levensduur en efficiënte productie ervan.

Daarnaast heeft PVC, in vergelijking met andere materialen, een lage CO2-uitstoot en is het recyclebaar. Door in PVC ethyleen te vervangen voor bio-ethyleen heeft het een lagere uitstoot, maar blijft het even sterk. Bio-ethyleen is afkomstig uit biomassa afvalstromen zoals plantaardige olie.

KIWA

Het biobased productportfolio van Wavin is gecertificeerd door KIWA, het Keurings Instituut voor Waterleiding Artikelen. Met deze certificering wordt de technische kwaliteit van de bio-circulaire PVC gewaarborgd.

Daarnaast is het biobased productportfolio van Wavin gecertificeerd door de International Sustainability and Carbon Certification (ISCC). Hiermee wordt volledige transparantie geboden over de inkoop en worden eventuele risico’s voor de biodiversiteit, het landgebruik en de voedselketen vermeden.

Plantaardige olie

Ronal Bal, Global Manager Circular Economy bij Wavin: “Door het hergebruiken van natuurlijke grondstoffen, zoals plantaardige olie, verminderen we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. In het nieuwe bio-circulaire productassortiment zijn materialen met een lage CO2-uitstoot gecombineerd met innovatieve producten die ontworpen zijn voor een lange levensduur en recycling.”

Advertisment ad adsense adlogger