Blikvanger: basket voor afval

Blikvanger

De blikvanger is een basket voor afval en geschikt voor locaties waar zwerfafval overlast bezorgt. Van Besouw Metaal heeft deze in opdracht van de gemeente Tilburg nu zwart gecoat geleverd, geheel in de stijl van de onlangs gerealiseerde cityring in de stad.

Trigger

Om te voorkomen dat zwerfafval in de omgeving wordt gedumpt, kan de blikvanger langs bijvoorbeeld fietspaden, stoplichten en bij de uitgangen van (parkeer)terreinen worden geplaatst. Door de hoogte en de hoek waarin de mand is geplaatst, is het voor voorbijgangers eenvoudig om hun afval in de blikvanger te gooien. De vanger fungeert als trigger om te proberen het afval in een basket te werpen. Dit voorkomt dat afval door heel de stad verspreid ligt, het centreert bij de blikvanger.

Zwart

De cityring wordt gekenmerkt door de kleur zwart. Alle verkeerslichten, fietsbeugels, afvalbakken, banken en lichtmasten zijn uitgevoerd in die kleur. Hiermee onderscheidt de cityring, waarvan het laatste deel in maart 2011 is gerealiseerd, zich van de rest van het straatbeeld in de stad Tilburg.

Info

De blikvanger heeft een inhoud van 285 liter en is vervaardigd uit staal. Voor de uitvoering kan er worden gekozen uit thermisch verzinkt of gepoedercoat staal. De blikvanger is afsluitbaar en scharnierend en kan eenvoudig geleegd worden. De gecoate uitvoering kan in elk gewenste RAL kleur geleverd worden.

Advertisment ad adsense adlogger