Kantorenmarkt kent dreigend tekort aanbod

Kantorenmarkt kent dreigend tekort aanbod

In 2017 is de algehele situatie op de kantorenmarkt verder verbeterd. De economische groei en de toenemende werkgelegenheid hebben de vraag naar kantoorruimte gestuwd, aldus Dynamis.

Dreigend tekort aan kwalitatief aanbod in de kantorenmarkt

Zichtbaar

Men bericht: “In 2017 is de algehele situatie op de kantorenmarkt verder verbeterd. De economische groei en de toenemende werkgelegenheid hebben de vraag naar kantoorruimte gestuwd. In veel regio’s is daardoor de markt meer in balans gekomen. Dit is zichtbaar in een toenemende opname en een teruglopend aanbod van kantoormeters. Het aantal opgenomen vierkante meters kantoorruimte is in 2017 met 10% gestegen naar een niveau van 1,4 miljoen.”

Vraag en aanbod

“Mede door dit toenemende opnamevolume is het beschikbare aanbod in 2017 zelfs met 15% afgenomen, op 1 januari 2018 staat nog 5,2 miljoen m2 in aanbod. Wel blijven de verschillen tussen de regio’s duidelijk zichtbaar en worden ook groter. Met name de kantoorgebieden in de vier grote steden profiteren van de economische groei. In de gebieden waar de kwalitatieve vraag groter is dan het aanbod ligt de uitdaging voor de komende jaren in het realiseren van voldoende hoogwaardig aanbod om in de vraag naar kwalitatieve kantoorruimte te kunnen voorzien”, aldus de het bedrijf.

Rapportage inzien

Bovenstaande blijkt uit de gisteren gepubliceerde jaarrapportage Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2018 van Dynamis makelaars, vastgoedconsultants en taxateurs, waarvan de PDF hier te downloaden is. In de rapportage worden 27 kantorenmarktregio’s geanalyseerd en beschreven.

Advertisment ad adsense adlogger