Online CO2 database

CO2database

Op 1 december 2010 is de nationale CO2 database gepresenteerd bij het Wereld Natuur Fonds in Zeist. Op de website www.co2reductieindebouw.nl kunnen bedrijven heel eenvoudig zelf hun CO2 Footprint* bijhouden.

De online database is een samenwerkings-product van Ballast Nedam, Heijmans, -Strukton en Bouwend Nederland. Ze bevat een CO2 -reductieprogramma waarmee bedrijven worden gestimuleerd om hun CO2 -uitstoot te verlagen. De website met de CO2 -Database is per 1 december voor iedereen toegankelijk.

Op deze website kunnen bedrijven zelf eenmalig hun CO2 Footprint uitrekenen en deze gegevens publiceren in de CO2 Database. De overstap naar de database betekent een flinke verlichting van de administratieve last voor zowel bouwbedrijven als voor leveranciers.

Immers, bedrijven die opereren op het hoogste niveau (niveau vijf) van de Co2 prestatieladder van ProRail zijn verplicht om ieder jaar de CO2 Footprint van de belangrijkste leveranciers te verzamelen. Tot nu toe stuurt elk gecertificeerd bedrijf haar leveranciers daarom een eigen verzoek om een CO2 Footprint in te leveren. Voor beide zijden een tijdrovende klus die binnenkort tot het verleden behoort: alles is dan online op te vragen.

Naast het verlagen van de administratieve lasten is werken aan CO2 -reductie in de gehele keten een belangrijke doelstelling van de initiatiefnemers van de database. ‘Het is een voorbeeld van een mooi initiatief dat vanuit de markt is ontwikkeld. En het past in het streven van marktpartijen om werk te maken van duurzaamheid’, vindt Bouwend Nederland.

  • De CO2 Footprint van een bedrijf is een overzicht van de totale hoeveelheid CO2 die door het bedrijf wordt uitgestoten.

Lees verder in editie 1-2011

Advertisment ad adsense adlogger