Dutch Construction Hackathon onderzoekt alternatieve aanbesteding

Dutch Construction Hackathon onderzoekt alternatieve aanbesteding

Start-ups in de bouw tonen hun kunsten komende 27 mei tijdens de Dutch Construction Hackathon. Een keur aan maatschappelijk uitdagingen in de bouw zal door de jonge bedrijven worden getackeld, die zo een nieuw verdienmodel willen introduceren.

De deelnemende bedrijven krijgen van diverse opdrachtgevers een aantal vraagstukken voorgeschoteld, van herbestemming van een leegstaande kerk tot een baanbrekende tijdelijk waterkering. Doel is om door middel van een zeer intensief proces binnen één dag een goede oplossing voor het probleem te bedenken. Uiteindelijk moeten de beste ideeën ook daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden.

Dutch Construction Hackathon

De ambitie is om de zichtbaarheid van het ecosysteem van startups in een klap op de kaart te zetten, zodat er meer opdrachtgevers de stap zetten met startups te gaan samenwerken. De Hackathon wil het businessmodel van de bouw op zijn kop zetten: geen lange aanbestedingstrajecten waarin startups weinig kans maken, maar direct met een opdrachtgever samen nadenken over creatieve oplossingen voor ingewikkelde uitdagingen.

Startup Fest Europe

Start-ups in de bouw krijgen zo de kans zich aan het grote publiek te tonen en opdrachtgevers krijgen de kans om kennis te maken met een nieuwe manier van aanbesteden. De deelnemers kunnen verder onderling tips en trucs uitwisselen met andere startende bedrijven. De Dutch Construction Hackathon is onderdeel van Startup Fest Europe. Startup Fest Europe is een Europees festival van meer dan 30 onafhankelijke evenementen die startups helpen sneller te groeien.De organisatie bestaat uit negen partijen die een rol spelen in het ecosysteem voor startups en innovatie in de bouwsector. Meer informatie en aanmelden kan via de website van de Dutch Construction Hackathon.

Advertisment ad adsense adlogger