GPI verplicht op grote bouwplaatsen

Generieke Poortinstructie GPI verplicht op grote bouwplaatsen

Vanaf 1 april 2019 is de Generieke Poortinstructie (GPI) verplicht voor toegang op alle grotere bouwplaatsen en onderhoudscontracten in Nederland.

Eén uniforme poortinstructie voor alle bouwplaatsen voorkomt verwarring

Bouwers en installateurs, aangesloten bij de Governance Code Veiligheid in de Bouw, eisen de GPI per die datum voor alle eigen medewerkers, onderaannemers, toeleveranciers en ook vertegenwoordigers van opdrachtgevers en ingenieursbureaus, die werkzaamheden verrichten op hun bouwplaatsen.

Ook als men al in het bezit is van een (VOL) VCA-certificaat of Digitaal Veiligheids Paspoort (DVP) moet men de GPI behalen. Diegene die alleen op bezoek komt (altijd onder begeleiding) hoeft geen GPI te volgen. Zij dienen de veiligheidsaanwijzingen van hun begeleider op te volgen en worden geadviseerd de veiligheidsinstructie en film voor bezoekers vooraf te bekijken

De GPI vervangt alle algemene veiligheidsinstructies die nu overal apart worden gegeven. Om toegang te krijgen tot de bouwplaatsen voor werkzaamheden moet men de nieuwe GPI volgen en de toets hebben behaald.

Eén uniforme poortinstructie voor alle bouwplaatsen voorkomt verwarring, vergroot de bewustwording rond veilig werken en bespaart tijd.

Meer informatie via www.gpi.nu.

Advertisment ad adsense adlogger