Genomineerden Nederlandse Bouwprijs 2015

Genomineerde Nederlandse Bouwprijs 2015

In 2015 is er de 13e editie van de Nederlandse Bouwprijs. De Nederlandse Bouwprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt. Om in aanmerking te komen voor de prijs moet het product, dienst, proces of project opgeleverd zijn tussen februari 2013 tot en met februari 2015.

Een jury beoordeelt de inzendingen op het innovatieve karakter, de duurzame uitstraling en of de inzending van hoogwaardige kwaliteit is. Op een rijtje zijn de beoordelingscriteria dus: (1) Kwaliteit, (2) Innovatie en (3) economische duurzaamheid.

Categorieën

De Nederlandse bouwprijs bevat drie categorieën:

  • Gebouwen
  • Civiele kunstwerken
  • Bouwmaterialen en systemen

Daarnaast is er ook de aanmoedigingsprijs talent met toekomst. Deze prijs moet talenten (young professionals) stimuleren die een opvallende bijdragen hebben geleverd.

Genomineerden Nederlandse Bouwprijs 2015

Voor de Nederlandse Bouwprijs 2015 zijn de genomineerden reeds bekend.
In de categorie gebouwen zijn genomineerd: Villa Kogelhof, Kamperland – Architectenbureau Paul de Ruiter, Uitbreiding en renovatie Mauritshuis, Den Haag – Hans van Heeswijk architecten en Rotterdam Centraal – Benthem Crouwel Architects (namens Team CS).

In de categorie civiele kunstwerken zijn genomineerd: Ramspolbrug – Van Hattum en Blankevoort, Stadsbrug ‘De Oversteek’ Nijmegen – Gemeente Nijmegen en Bouwcombinatie Stadsbrug Nijmegen v.o.f. en Luchtsingel – ZUS (Zones Urbaines Sensibles).

In de categorie bouwmaterialen en systemen zijn genomineerd: Built4U – Zehnder – J.E. StorkAir, Kabelnetgevels Markthal – Octatube en Rona©Zelfreinigende Berm in N421 – Dura Vermeer en Altena Groep.

In de categorie talent met toekomst zijn genomineerd: M. Koehler – Marc Koehler architects en ir. B.R. van Loenen – Van Hattum en Blankevoort.

Op de afbeelding staat de winnaar van 2013 in de categorie ‘Gebouwen’.

Advertisment ad adsense adlogger