Genomineerden NEPROM prijs bekend

Genomindeerden NEPROM prijs bekend

Ook dit jaar wordt de NEPROM prijs voor locatieontwikkeling uitgereikt. Er dingen vijf kanshebbers mee voor de prijs. Op 23 april wordt de winnaar bekend gemaakt, dit gebeurd tijdens de Dag van de Projectontwikkeling in Den Bosch. De prijs wordt uitgereikt aan overheden en marktpartijen die door goede samenwerking een hoogwaardig project hebben opgeleverd.

De NEPROM prijs

De NEPROM, de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen, wil het belang van goede samenwerking tussen overheden en marktpartijen voor de hoogwaardige ontwikkeling van locaties stimuleren. Daartoe heeft zij de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling in het leven geroepen. In 2015 wordt de prijs voor de zesde keer uitgereikt aan een overheidsinstantie(s) en een risicodragende marktpartij(en) gezamenlijk voor een locatie in Nederland. Die locatie is met het beste resultaat (her)ontwikkeld en de betrokken partijen hebben op voorbeeldige wijze samengewerkt. De onderscheiding heeft betrekking op het gehele ontwikkelproces en op het bereikte resultaat.

Genomineerden

Onderstaand een overzicht van de kanshebbers. Het gaat bij de genomineerde projecten om samenwerking tussen de volgende partijen:

  • Meyster’s Buiten van gemeente Utrecht, VOF Meyster’s Buiten (een samenwerking tussen Blauwhoed B.V., Heijmans Vastgoed B.V en VORM Bouw B.V.) en BOEi.
  • Ithaka van gemeente Almere, Van Bekkum Groep en Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling B.V.
  • Oostpoort van gemeente Amsterdam en OntwikkelingsCombinatie Polderweggebied
  • Stadstuin Overtoom (Co-Green) van gemeente Amsterdam, Eigen Haard, ERA Contour, Oranje en KOW concepts, design, development
  • Markthal Rotterdam (Laurenskwartier) van gemeente Rotterdam en Provast

De jury is van mening dat deze vijf projecten goede voorbeelden zijn van samenwerking tussen overheden en marktpartijen, en dat de projecten ook architectonisch, stedenbouwkundig en commercieel uitblinken.

De jury

De jury van de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling 2015 bestaat uit Josja van der Veer, voorzitter (directeur Facilitaire Campus Organisatie van de Vrije Universiteit), Hannie Kunst (oud-wethouder stedelijke ontwikkeling gemeente Nijmegen), Willem Hein Schenk (voorzitter BNA), Geurt van Randeraat (directeur SITE Urban Development) en Bernard Hulsman (redacteur en architectuurcriticus NRC Handelsblad).

Advertisment ad adsense adlogger