Gezocht: Beste leerbedrijf en praktijkopleider 2023

Gezocht: Beste leerbedrijf en praktijkopleider 2023

Leerbedrijven zijn onmisbaar voor de stages van mbo-studenten, de toekomstige vakmensen die Nederland nodig heeft. Eind september is de inschrijving voor de verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider.

“Jaarlijkse verkiezing als blijk van waardering voor leerbedrijf en praktijkopleider”

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) organiseert jaarlijks deze verkiezing, waarbij iedereen een of meer van de 250.000 leerbedrijven en haar praktijkopleiders kan voordragen. Op het Dit is mbo Ambassadeursgala in mei 2023 worden de winnaars bekend gemaakt.

Dagelijks zetten vele duizenden erkende leerbedrijven en praktijkopleiders zich met veel enthousiasme in om de vakmensen van de toekomst in hun bedrijf op te leiden. De praktijkervaring die mbo-studenten, om- en bijscholers en leerlingen van het vmbo en vso/pro daar opdoen is van belang voor hun verdere loopbaan.

Arbeidsmarkt

De student doet binnen het leerbedrijf diens eerste werkervaring op onder begeleiding van de praktijkopleider. Studenten hebben actuele kennis en een frisse blik. Bovendien werken ze direct mee; zeer waardevol in deze tijd.

Directievoorzitter van SBB, Hannie Vlug: “In een steeds krapper wordende arbeidsmarkt is het belangrijk om leerbedrijf te zijn. Mbo-studenten lopen daar hun verplichte stage, kunnen er waardevolle ervaring opdoen en meestal blijft een groot deel van de studenten werken bij het leerbedrijf. Twee vliegen in één klap! De jaarlijkse verkiezing is een blijk van waardering richting de leerbedrijven en hun praktijkopleiders. Genomineerde bedrijven en winnaars kunnen zich hiermee onderscheiden.”

Eén landelijke favoriet

Bedrijven kunnen worden voorgedragen uit alle negen sectoren, bijvoorbeeld handel of zorg. Voor iedere sector kiest een jury uit alle voordrachten de tien beste leerbedrijven en praktijkopleiders.

Vervolgens wordt vanuit SBB voor iedere sector de landelijke favoriet gekozen. Tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala, medio mei 2023, is het aan het publiek om uit de negen sectoraal winnende leerbedrijven en praktijkopleiders de publiekswinnaars te kiezen.

Iedereen kan vanaf nu zijn of haar voorkeur doorgeven voor het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider. De inschrijving sluit op 16 november 2022.

Advertisment ad adsense adlogger