Grootste fietsenstalling ter wereld opent deuren

Grootste-fietsenstalling-ter-wereld-opent-deuren

De grootste fietsenstalling ter wereld heeft haar deuren geopend. Voorlopig kunnen er 6.000 fietsen in. Eind 2018 zijn er 12.500 fietsparkeerplekken beschikbaar voor de reizigers van Utrecht Centraal.

De digitale verwijsborden in de fietsenstalling laten zien hoeveel plekken nog beschikbaar zijn.

De stalling bevindt zich onder het Stationsplein in Utrecht. De fietsenstalling heeft drie verdiepingen. De middelste verdieping is voor 1.800 abonnementhouders, de overige verdiepingen voor de gebruikers zonder abonnement. Een mooie innovatie is het systeem van digitale verwijsborden. Per rij en per etage is te zien hoeveel plaatsen er beschikbaar zijn.

Transformatie

Het Utrechtse stationsgebied ondergaat een flinke transformatie. Naast het verbouwde Centraal Station, is er o.a. een stadskantoor en een bioscoop gebouwd.

Verder komen er twee groene woontorens en zal een nieuw Stationsplein worden gerealiseerd. Deze vormt de schakel tussen Utrecht Centraal, Hoog Catharijne en de historische binnenstad van Utrecht.

Reizigers

Een nieuwe, lees grotere, fietsenstalling was geen overbodige luxe. Het aantal reizigers en passanten op Utrecht Centraal bedraagt jaarlijks zo’n 88 miljoen. Dit aantal neemt in de toekomst toe tot circa 100 miljoen reizigers in 2030.

Wethouder Victor Everhardt van de gemeente Utrecht, regiodirecteur Heike Luiten van NS en directeur ProRail Randstad Noord Kees Rutten openen maandag 21 augustus de stalling officieel.

Advertisment ad adsense adlogger