HuisjeHuisje-app voor woningruil

HuisjeHuisje-app voor woningruil

Een HuisjeHuisje-app is door 26 woningcorporaties gelanceerd. Huurders kunnen met de app makkelijk in contact komen met andere huurders, om eventueel van woning te ruilen. HuisjeHuisje-app voor woningruil.

Corporaties willen met de app het aanbod van betaalbare huurwoningen vergroten

Huurders van een sociale huurwoning die willen verhuizen, kunnen dat nu vaak niet meteen. Door de lange wachtduur voor een sociale huurwoning blijven ze wonen waar ze wonen. Terwijl ze eigenlijk groter of juist kleiner willen wonen. Of naar een rustiger plek willen verhuizen. Met HuisjeHuisje kunnen zij makkelijker en sneller een nieuwe woning vinden.

Hoe werkt het?

Iedereen in Nederland met een huurhuis kan de app gratis downloaden, voor iOS of Android. Niet alleen bewoners van een corporatiewoning, maar ook mensen die huren bij een particuliere verhuurder kunnen meedoen.

Gebruikers plaatsen in de app foto’s van en informatie over het eigen huurhuis, de straat en de buurt. Daarna kunnen gebruikers huizen zien van andere huurders die graag van woning willen ruilen. Doordat ze van tevoren hun huishoudgrootte en hun inkomen invoeren, zien ze alleen woningen waar ze ook echt kunnen gaan wonen.

Tinder

De app werkt net zoals de bekende app Tinder voor daten: ‘liken’ twee huurders elkaars huis, dan is er een match en kunnen ze een afspraak maken elkaars woning te bezichtigen. Als ze allebei tevreden zijn, kunnen ze hun eigen verhuurders vragen van woning te ruilen.

Meer informatie? Kijk op HuisjeHuisje.nl.

Bron: Aedes

Advertisment ad adsense adlogger