Publicaties voor EP- maatwerkadviseurs utiliteits- en woningbouw

Publicaties voor EP- maatwerkadviseurs utiliteits- en woningbouw - Energielabel geeft aan of isolatie genoeg is voor aardgasloos verwarmen

Twee nieuwe ISSO-publicaties verschaffen EP (energieprestatie) maatwerkadviseurs kennis die zij nodig hebben voor het opstellen van adviezen. Het maatwerkadvies biedt richting aan de wijze waarop vastgoedeigenaren energiebesparing en verduurzaming van hun energievraag kunnen realiseren.

“Publicatie 75.2 voor maatwerkadviseurs beschrijft de werkzaamheden voor de utiliteitsbouw en publicatie 82.2 voor woningen”

Energiezuinige utiliteits- en woningbouw

Naast adviezen voor de energiebesparing, biedt de publicaties en het daarop gebaseerde maatwerkadvies ook inzicht in maatregelen die het gebouw of de woning energiezuinig maken. Door de informatie in ISSO-publicaties 75.2 en 82.2 kan de EP-adviseur mede het maatwerkadvies opstellen.

Methode maatwerkadvies

Deze methode voor het opstellen van het maatwerkadvies sluit aan bij de ambitie van de Europese en landelijke overheid om CO2-emissies te reduceren. De methode sluit aan bij het Klimaatakkoord, de Renovatiestandaard voor utiliteitsbouw en de Standaard voor woningisolatie.

NTA 8800

Het maatwerkadvies is gebaseerd op de NTA8800 en is te koppelen aan zowel een indicatief als formeel Energielabel. Het maatwerkadvies wordt geregistreerd op basis van BRL9500-MWA-U voor utiliteitsbouw en BRL 9500-MWA-W voor woningbouw. Daarmee is het advies een geborgd instrument in de bepaling van de energietransitie in Nederland. De publicaties zijn beschikbaar op ISSO Open, waar binnenkort ook de BRL-en te vinden zijn.

De EP maatwerkadviseur werkt over het algemeen bij energieadviesbureaus, energiebedrijven, bouwkundig aannemers of installateurs.

Publicaties voor EP- maatwerkadviseurs utiliteits- en woningbouw.

Advertisment ad adsense adlogger